Επικαιροτητα

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Επιχειρηματικό και οικονομικό δελτίο από το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: "Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων GDPR 2016/679: Απαιτήσεις εφαρμογής", την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη). 

Ο εισηγητής της εκδήλωσης κ. Π.Α. Θεοφανόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ελέγχων & Πιστοποιήσεων "Eurocert", θα παρουσιάσει αναλυτικά τις βασικές απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, καθώς και των ουσιωδών ενεργειών συμμόρφωσης, τις οποίες οφείλουν να υλοποιήσουν οι επιχειρήσεις εν όψει της εφαρμογής του την 25/5/2018.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό. 

 

ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΈΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ 

Ένα μεγάλο μουσικό γεγονός, με την μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Έλλη Κοκκίνου και νέων καλλιτεχνών: Στυλιανό Λεγάκη, Θοδωρή Φέρη και η δική μας Τριπολίτισσα Κωνσταντίνα Κατσογιάννη, και την 7μελή ορχήστρα τους, θα απολαύσουμε στον χορό του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στο χώρο δεξιώσεων "SUNSET" (περιοχή Νέου Καρδαρά), το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ.

Τιμή Πρόσκλησης: 30€ (περιλαμβάνεται πλήρες μενού, ελεύθερη κατανάλωση εμφιαλωμένου κρασιού ΠΟΠ Μαντινείας, αναψυκτικών και μία φιάλη ποτού ανά τραπέζι).

Προσκλήσεις διατίθενται στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21) όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες και στο κατάστημα "Music Center", Γεωρ. Α3, στην Τρίπολη. 

Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2. 

 

ΑΑΔΕ: ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ

Διαθέσιμη είναι η νέα έκδοση εφαρμογής για υποβολή πιστωτικών δηλώσεων ΦΠΑ, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να αιτούνται αυτόματα επιστροφή ΦΠΑ. Aφορά σε φορολογικές περιόδους από 01/03/2018 και εφεξής, εφόσον ο φορολογούμενος έχει προχωρήσει αθροιστικά στις παρακάτω ενέργειες: α) Έχει συμπληρώσει τον κωδικό 503 (Αιτούμενο ποσό για επιστροφή), β) Έχει επιλέξει τις αιτίες 1-5 του κωδικού 507, γ) Έχει συμπληρώσει τον Αριθμό λογαριασμού IBAN, στη συγκεκριμένη δήλωση. Aφορά στην αρχική ή και στην πρώτη τροποποιητική δήλωση της ίδιας φορολογικής περιόδου. O φορολογούμενος θα ενημερώνεται με εισερχόμενο μήνυμα στο TAXISnet για τη δημιουργία του αιτήματος. Για φορολογικές περιόδους μέχρι 28/02/2018, τα αιτήματα θα συνεχίσουν να υποβάλλονται σε έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 2.219 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Επιπλέον 2.219 επενδυτικά σχεδία κρατικών ενισχύσεων εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ: "Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές". Σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας (www.antagonistikotita.gr), η δημόσια δαπάνη των πράξεων που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 171,503,182.80 ευρώ. Αναλυτικά τα ονόματα θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας.

 

ΕΦΚΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία καθορίζει τη διαδικασία συμψηφισμού και επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών στον ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, συμψηφίζονται με τις πάσης φύσεως καθυστερούμενες οφειλές, ρυθμισμένες ή μη, των δικαιούχων προς τον ΕΦΚΑ και τους τρίτους φορείς, για τους οποίους ο ΕΦΚΑ συνεισπράττει εισφορές. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οφειλές ή, εάν, ύστερα από το συμψηφισμό, σύμφωνα με τα ανωτέρω, προκύπτει υπόλοιπο ποσό, αυτό επιστρέφεται άτοκα στους δικαιούχους.

 

 

 

(Δελτίο Τύπου)

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.