Επικαιροτητα

Ανάγκη επίλυσης προβλημάτων του "Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον II"

Ανάγκη άμεσης επίλυσης προβλημάτων της πλατφόρμας του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον II" πριν την έναρξη λειτουργίας της στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διαβάστε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

 

"Το ΤΕΕ Πελοποννήσου, με δεδομένο την πλήρη δυσλειτουργία του Προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον II", απέστειλε και πάλι νέα επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, 

Όπως είναι γνωστόν, παρά την δοθείσα από εσάς, κατόπιν και της σχετικής επιστολής του ΤΕΕ Πελοποννήσου, αναβολή έναρξης του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον II" και μετά από την εφαρμογή του σε συγκεκριμένες Περιφέρειες της χώρας, δυστυχώς τα προβλήματα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του νέου εξοικονομώ συνεχίζονται.

Η παράταση που έδωσε το ΥΠΕΝ προφανώς δεν υπήρξε αρκετή για να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά εμπόδια, που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν Μηχανικούς και πολίτες. Με κριτήριο επιλογής την χρονική σειρά προτεραιότητας, η προβληματική διαθεσιμότητα του συστήματος δημιουργεί αίσθημα αδικίας και έντονο εκνευρισμό.

Καθημερινά συνάδελφοι Μηχανικοί συνεχίζουν να κατακλύζουν με ερωτήματα και παρατηρήσεις τα γραφεία του ΤΕΕ Πελοποννήσου. Συγχρόνως εκφράζουν την ανησυχία τους και διαμαρτύρονται ότι με την παρούσα διαμορφωθείσα κατάσταση αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες-εντολείς τους.

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου, ενόψει της προβλεπόμενης έναρξης υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 26/03/2018 και δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης, επισημαίνει πως, πριν την έναρξη της ανωτέρω διαδικασίας, θα πρέπει: 

1. Να διασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα με στόχο την παροχή ίσων ευκαιριών στους πολίτες για την υποβολή αίτησης ένταξης, στα πλαίσια της διαφάνειας και ισονομίας των χρηστών και πολιτών.

2. Να επιδιορθωθούν προβλήματα του πληροφοριακού συστήματος πριν την έναρξη αιτήσεων υποβολής, όπως:

⦁ προβλήματα που παρατηρήθηκαν με την αλλαγή του χαρακτήρα της αίτησης από τη μία κατηγορία (πχ μονοκατοικία) σε άλλη κατηγορία (πχ πολυκατοικία),

⦁ προβλήματα που παρατηρήθηκαν με την μη δυνατότητα διαγραφής της αίτησης και την εκκίνηση εκ νέου με νέα αίτηση,

⦁ προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε περιπτώσεις πρόσφατης απόκτησης κατοικίας από το δυνητικά υποψήφιο όπου το πληροφοριακό σύστημα δεν έδινε τη δυνατότητα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του μέσω του Ε1,

⦁ προβλήματα που δημιουργήθηκαν από κενούς ή λανθασμένους αριθμούς πρωτοκόλλου,

⦁ προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη λανθασμένη εισαγωγή διεύθυνσης e-mail και κυρίως της μη δυνατότητας αλλαγής του από το πληροφοριακό σύστημα. 

3. Να υπάρξει πρόβλεψη στο πληροφοριακό σύστημα, στα πλαίσια της διαφανούς διαδικασίας, χώρου όπου θα παρουσιάζεται με σαφή τρόπο το σύνολο των οριστικά υποβληθεισών αιτήσεων καθώς και των κονδυλίων που έχουν ήδη δεσμευτεί. Ο χώρος αυτός θα πρέπει να ενημερώνεται αυτόματα. 

4. Να υπάρξει πραγματική υποστήριξη των συναδέλφων μέσω help desk. 

5. Να προβλεφθεί επαρκής βοήθεια για κάθε στοιχείο εισόδου στο πληροφοριακό σύστημα καθώς και ο τρόπος που αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιούνται. 

 Το Υπουργείο πρέπει να δώσει τώρα τεχνικά άρτιες λύσεις και να διασφαλίσει την εφαρμογή τουλάχιστον όλων των παραπάνω πριν την έναρξη υποβολής αιτήσεων (26/03/2018) στο πρόγραμμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αν δεν θέλομε να δημιουργηθούν μη αναστρέψιμα-δυσάρεστα αποτελέσματα.

Στην περίπτωση που τα παραπάνω δεν είναι άμεσα εφικτά, σας ζητάμε να προβείτε σε αναβολή της έναρξης του προγράμματος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέχρις ότου επιλυθούν και εξαλειφθούν όλες οι δυσλειτουργίες, οι αδυναμίες και οι αστοχίες του πληροφοριακού συστήματος.

 

Με εκτίμηση  

Η Πρόεδρος ΤΕΕ Πελοποννήσου

Χαρίκλεια Δ. Τσιώλη

Πολ.Μηχ.Ε.Μ.Π.-Μ.Sc."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.