Επικαιροτητα

Έκλεισε ο δρόμος στα διόδια της Νεστάνης! (PHOTOS/VIDEO)

Οι αγρότες, μετά την πορεία τους στο κέντρο της Τρίπολης, κατευθύνθηκαν στα διόδια της Νεστάνης και έκλεισαν το δρόμο!

 

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται, αλλά και κλιμακώνονται. Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους έχουν πλέον κλείσει το δρόμο στα διόδια της Νεστάνης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή και στα δύο ρεύματα για περίπου δύο ώρες (μέχρι τις 15:30). 

 

Όσοι θέλουν να κατευθυνθούν προς Αθήνα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την παλιά Εθνική οδό Τρίπολης - Άργους, ενώ, όσοι θέλουν να κατευθυνθούν προς την Τρίπολη, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κόμβο της Στέρνας και να οδηγηθούν στην Τρίπολη μέσω Άργους.

 

Σε δηλώσεις του από το σημείο του μπλόκου ο πρόεδρος της ένωσης βιοκαλλιεργητών Παπαδόπουλος Γιάννης ανέφερε: "Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι των αγροτών και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό – φορολογικό. Δεν βλέπουμε καμία προοπτική για το μέλλον έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα", ενώ πρόσθεσε: "Η βιολογική γεωργία είναι ένα δύσκολο κομμάτι, αλλά το σημαντικό είναι πως δεν εξαρτόμαστε από εισαγόμενα προϊόντα για να καλλιεργήσουμε. Η πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω στα προβλήματα μας. Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι η έναρξη των κινητοποιήσεων. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα φτάσουμε στο να αποκλείουμε μαζικά δρόμους. Οι δρόμοι είναι το πιο δυναμικό μέσο όταν δεν βρίσκουμε ανταπόκριση από την κυβέρνηση".

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού συνεταιρισμού Αρκαδίας Δημάκος Σταύρος τόνισε: "Με βάση το Ασφαλιστικό και τις εισφορές που θέλουν να τριπλασιάσουν μιλάμε ξεκάθαρα για αφάνιση του αγροτικού κόσμου. Ο κλάδος ο δικός μας είναι ο πιο δύσκολος γιατί δεν έχουμε επιδοτήσεις και δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν. Εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει σκύψει κανείς στο πρόβλημα μας. Δεν μπορούμε να παράγουμε. Έχουμε άσχημες χρονιές και δεν υπάρχει κάλυψη από το κράτος ως προς τις αποζημιώσεις".

 

Τέλος ο πρόεδρος του αγροτικού και κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Αρκαδίας Τσιοτίνας Αθανάσιος αναφέρθηκε στις επόμενες κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται. "Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στα διόδια Νεστάνης θα βρεθούν αγρότες από τα Καλάβρυτα, το Άργος, από την Καλαμάτα και από την Λακωνία. Αποφάσεις για τα μπλόκα των επόμενων ημερών θα ληφθούν σήμερα το βράδυ", ανέφερε μεταξύ άλλων. 

 

Aξίζει να σημειωθεί, πως ο αποκλεισμός του δρόμου σταμάτησε γύρω στις 3 το μεσημέρι.

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.