Επικαιροτητα

"Έρχεται ο λογαριασμός του Μνημονίου"

Ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, την Δευτέρα (28/9) στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA".

 

"Η Δημοκρατική Παράταξη εκφράστηκε μέσα από εμάς στις εκλογές, με το ΠΑΣΟΚ ως βασικό πυλώνα του, και δεν σκοπεύουμε να την εγκαταλείψουμε. Όμως να ξεκαθαρίσουμε κάτι: σοσιαλδημοκράτες με "ολίγον από κ. Καμμένο", δεν υπάρχουν ούτε ως λαθρεπιβάτες".
 


"Ας φέρουν τους κανόνες απέναντι στη διαπλοκή και στη διαφθορά, για να τους στηρίξουμε. Να διορθώσουμε μαζί τα λάθη του παρελθόντος. Αλλά σε καμία περίπτωση να μη στοχοποιείται συνολικά ο επιχειρηματικός κόσμος, που μπορεί να φέρει νέες θέσεις εργασίας, ούτε κάποιοι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, για να ευνοηθούν άλλοι".

 

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA" (Δ.Καμπουράκης – Γ.Οικονομέας), ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως "για εμάς η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι μία πάρα πολύ ουσιαστική προσπάθεια, που δεν τελείωσε στις εκλογές. Ο χώρος της Δημοκρατικής Παράταξης εκφράστηκε μέσα από εμάς στις εκλογές, με το ΠΑΣΟΚ ως βασικό πυλώνα του, και δεν σκοπεύουμε να τον εγκαταλείψουμε. Το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε όνομα. Όμως να ξεκαθαρίσουμε κάτι: σοσιαλδημοκράτες με "ολίγον από κ.Καμμένο", δεν υπάρχουν ούτε ως λαθρεπιβάτες".


Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως "είναι ψέματα οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ πως από την εξέταση των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ η Κυβέρνησή τους έφερε στα ταμεία του κράτους 70 εκ.ευρώ. Ακόμη και μετά τις εκλογές, συνεχίζουν να λένε ψέματα. Τα 55 εκ.ευρώ είχαν καταλογισθεί ήδη πριν από το 2015. Όμως το αποσιωπούν κι επιμένουν στα ψέματά τους".


Ο κ.Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε πως "οι εκλογές επισπεύσθηκαν για να μην προλάβει να έρθει στους πολίτες ο λογαριασμός του Τρίτου Μνημονίου Τσίπρα. Το επόμενο όμως χρονικό διάστημα, ο λογαριασμός θα έρθει και όσα συμφώνησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους εταίρους και δανειστές θα εφαρμοστούν. Τώρα θα καταδειχθεί τι είχαν στο μυαλό τους, τι έκαναν και τι συμφώνησαν. Περιμένουμε λοιπόν κι εμείς να ακούσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, να δούμε το “παράλληλο πρόγραμμα” και όλα όσα έχουν πει το τελευταίο διάστημα. Πέρα από αυτά όμως, να δούμε και τι άλλο συμβαίνει και με ποια νοοτροπία και αντίληψη κυβερνούν: αυτή τη στιγμή, έχουν γυρίσει στο δημόσιο εξήντα επίορκοι γιατροί, χάρη στο νόμο Κατρούγκαλου. Δηλαδή αξιοκρατία και αξιολόγηση δεν υπάρχουν. Από την άλλη, μιλούν για επενδύσεις. Από το ΕΣΠΑ όμως δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ – αντίθετα κινδυνεύουν να χαθούν και τρία δις αν δεν ζητηθεί παράταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή".


Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην αδράνεια της Κυβέρνησης, δηλώνοντας πως "η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, οι νέες θέσεις εργασίας, θα προέλθουν μόνο μέσα από την επιχειρηματικότητα. Άρα χρειάζεται οπωσδήποτε ένα "new deal" με τον επιχειρηματικό κόσμο και η θεσμοθέτηση κανόνων για την πάταξη της διαπλοκής, για την οποία μπορούμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Αυτό όμως δε σημαίνει στοχοποίηση μόνο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, προκειμένου να ευνοηθούν άλλοι! Εμείς θέλουμε κανόνες. Ας φέρουν τους κανόνες απέναντι στη διαπλοκή και στη διαφθορά, για να τους στηρίξουμε. Να διορθώσουμε μαζί τα λάθη του παρελθόντος. Αλλά σε καμία περίπτωση να μη στοχοποιήσουμε συνολικά τον επιχειρηματικό κόσμο, που μπορεί να φέρει νέες θέσεις εργασίας. Έχουν υποσχεθεί εδώ και οκτώ μήνες πως θα φέρουν το νέο αναπτυξιακό νόμο που είναι εργαλείο για τον επιχειρηματικό κόσμο, για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, και ακόμη δεν έχουν κάνει τίποτε. Έχουν υποσχεθεί εδώ και οκτώ μήνες πως θα φέρουν νέες προκηρύξεις για το νέο ΕΣΠΑ – το ΣΕΣ – και ακόμη τίποτα.

 

Ο κ. Σταθάκης τις ανακοίνωσε μία μέρα αφότου παραιτήθηκε από Υπουργός, αλλά μέχρι σήμερα, καμία προκήρυξη δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ." Τέλος, υπενθύμισε πως χάρη στο ΠΑΣΟΚ, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες στήριξαν την Ελλάδα: "Θέλετε να σας βοηθήσουμε; Είμαστε εδώ. Θέλετε να σας στηρίξουμε στην Ευρώπη, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, με τον κ.Πιτέλλα, τον κ.Ολάντ, τον κ.Ρέντσι, τον κ.Σούλτς και όλους τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες; Γιατί η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατική Οικογένεια ήταν που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια δίπλα στη χώρα μας, και όχι άλλες. Σας ζητάμε όμως να αλλάξετε πλαίσιο, για να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα, και να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας".


ΒΟΥΛΗ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Αρκαδίας – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.