Επικαιροτητα

"Πυλώνας στήριξης ο θεσμός του Συμπαραστάτη"

Ο θεσμός του Συμπαραστάτη πυλώνας στήριξης των αδύναμων κοινωνικών ομάδων της Πελοποννήσου.

 

 

"Τα Κυβερνητικά παπαγαλάκια που ευαγγελίζονται γρήγορες αλλαγές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον Καλλικρατικό νόμο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κινούνται σε επικίνδυνο δρόμο" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον απολογισμό πεπραγμένων του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016.  

 

"Ο νεοφανής αυτός θεσμός στην Ελλάδα είχε εξαρχής μεγάλα δημοσιονομικά οφέλη, αφού από την πρώτη χρονιά εξοικονόμησε 4,5 δις ευρώ περίπου, ενώ συνεχίζει να εξοικονομεί 1,8 δις ευρώ περίπου κατ’ έτος. Το γεγονός αυτό αποτελεί ισχυρή απόδειξη πόσο έξυπνος και αποτελεσματικός είναι ο νόμος του Καλλικράτη" δήλωσε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι "ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να απαξιώσουν τον Καλλικράτη, εκτιμώ ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη και ίσως τη μοναδική μεγάλη μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα, η οποία δημιούργησε το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, που έχει αγκαλιαστεί απ’ όλη την Ελληνική κοινωνία". 

 

"Θέλω να τονίσω την παρουσία του συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης γιατί είναι η πρώτη φορά που υφίσταται τέτοιος θεσμός στη χώρα, μετά τη μεταρρύθμιση του Καλλικρατικού νόμου" ανέφερε ακολούθως ο κ. Τατούλης και επεσήμανε την πρόνοια που είχε ο θεσμός αυτός για την εξέλιξη των θεσμών στη χώρα, αφού αποτελεί σημαντικό στήριγμα παροχής νομικών υπηρεσιών στους πολίτες, δεδομένων άλλωστε των υφιστάμενων συνθηκών.

 

"Είναι επίσης γεγονός ότι ο κ. Μπουλούκος, ως Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με την παρουσία του προσθέτει στο θεσμό τη δική του υπεραξία, αφού αποτελεί αναγνωρισμένο νομικό επιστήμονα με σημαντικές εντολές από τους πολίτες. Οι εξαιρετικές του γνωμοδοτήσεις έχουν βοηθήσει σημαντικά σε πολύ κρίσιμα ζητήματα, ιδίως των αδύναμων συμπολιτών μας, τόσο στην κοινωνική διάσταση, όσο και στην επιχειρηματική".  πάντοτε παρόντες στις συνεδριάσεις. «Αποτελεί άλλοθι η απουσία τους, αφού είναι αυτοί που με στυγνό τρόπο και με τις ιδεοληψίες τους εμπόδιζαν την εκλογή του Συμπαραστάτη και σε κανένα επίσης θέμα που αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχουν δείξει μετριοπάθεια και συναίνεση».    

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.