Επικαιροτητα

Ο σκουπιδότοπος της ντροπής! (photos)

Σκουπιδότοπος με μπάζα, λάστιχα αυτοκινήτων, είδη ένδυσης, παιχνίδια, σακούλες λιπασμάτων και είδη σπιτιού απλώνεται κάτω από το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία στην περιοχή Καρδαρά.

Οδηγώντας κανείς από Τρίπολη προς Καρδαρά και αφού περάσει την περιοχή Κάψια, θα συναντήσει μία μικρή πινακίδα στα δεξιά του δρόμου: "προς προφήτη Ηλία". Αν αποφασίσει να μπει στον χωμάτινο δρόμο, που οδηγεί στην κορυφή του βουνού, όπου και βρίσκεται το ξωκλήσι του προφήτη Ηλία, θα βρεθεί μπροστά σε ένα τρισάθλιο θέαμα: έναν απίστευτο σκουπιδότοπο!

 

Μπάζα, σακούλες λιπασμάτων, είδη σπιτιού, έπιπλα, στρώματα, λάστιχα αυτοκινήτων, βαλίτσες, είδη ένδυσης, χριστουγεννιάτικα στολίδια, παιχνίδια και πλαστικά μπουκάλια συνθέτουν ένα απαξιωτικό παζλ, που μόνο οργή και ντροπή μπορεί να προκαλέσει σε όποιον το αντικρίσει! Μέσα σε μία καταπράσινη έκταση "δεσπόζουν" η ανευθυνότητα, η αγένεια, η έλλειψη παιδείας και η βρωμιά!

 

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε με μία μόνο ματιά στις εικόνες, που κατέγραψε ο φακός του arcadia938.gr, καμία λέξη δεν είναι αρκετή για να χαρακτηρίσει αυτό, που συμβαίνει... λίγο έξω από το σπίτι μας και λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου!

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του arcadia938.gr με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας, πρασίνου και πολιτικής προστασίας, ο κύριος Σωτήρης Παπαδημητρίου δήλωσε τα εξής: "Εκφράζω την οργή μου και την απεριόριστη ντροπή μου για τον παντελώς ανεύθυνο τρόπο, με τον οποίο συμπεριφέρονται κάποιοι συμπολίτες μας. Δεν μπορώ να κατανοήσω τους λόγους, που οδηγούν κάποιους ανθρώπους σε τέτοιες συμπεριφορές, ειδικά μετά από τις ενημερώσεις στις οποίες προχωράμε και μετά από τις εκκλήσεις που απευθύνουμε για συνεργασία και προσοχή!"

 

"Αυτές οι πράξεις θέτουν σε κίνδυνο τη γενικότερη ασφάλεια, δεδομένου ότι μέσα σε όλα αυτά τα σκουπίδια υπάρχουν και αρκετά εύφλεκτα υλικά, αλλά κυρίως μαρτυρούν την έλλειψη στοιχειώδους παιδείας και σεβασμού του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο και του ανθρώπου προς το περιβάλλον! Ο Δήμος Τρίπολης θα προχωρήσει άμεσα στον καθαρισμό της περιοχής, μόλις αποδεσμευτούν τα μηχανήματα από ήδη προγραμματισμένες εργασίες για τις οποίες είναι απαραίτητα" συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος, ενώ για ακόμα μία φορά ζήτησε την εγρήγορση των πολιτών και την άμεση ενημέρωση του γραφείου του για ανάλογα θέματα.

 

"Απολαύστε" το θέαμα...

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.