Επικαιροτητα

Έκτακτη επικαιρότητα: Επεισόδια στο Μεγαβούνι!

Σύμφωνα με πληροφορίες του arcadia 938, "επεισοδιακή" αποδείχθηκε απόπειρα του εργολάβου, που έχει αναλάβει το έργο της διαμόρφωσης του χώρου για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης

Ειδικότερα, στις εννέα το πρωί της Τρίτης, 10ης Απριλίου 2018, μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας μετέβησαν στο χώρο για να προχωρήσουν σε εργασίες, αλλά έγιναν αντιληπτά από κατοίκους που αντιδρούν στη χωροθέτηση. 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο βρίσκονται οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Δόριζας και Βαλτετσίου, κ. Λυμπερόπουλος και Τσούκας, ενώ μετά και από κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στις 10.30 του πρωινού της ίδιας ημέρας από πληρεξούσιους δικηγόρους των κατοίκων στην Τρίπολη, στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις.

Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως όλοι εμπλεκόμενοι μεταφέρθηκαν στη γενική αστυνομική διεύθυνση Αρκαδίας, καθώς ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου.

Αναμένεται και η παρουσία του κ. Δημάρχου Τρίπολης στην εν λόγω διαδικασία.

Ο χειριστής του μηχανήματος-εκσκαφέας- που προσπάθησε να ξεκινήσει εργασίες στο Μεγαβούνι, βρίσκεται στη γενική αστυνομική διεύθυνση Αρκαδίας και έχει δώσει κατάθεση για το περιστατικό.

Όπως μας επιβεβαίωσε ένας εκ των πληρεξούσιων δικηγόρων των κατοίκων της περιοχής, δεν θα κρατηθεί εάν δεν κατατεθεί μήνυση από την πλευρά των ιδιοκτητών ιδιωτικών εκτάσεων στο χώρο που έχει οριστεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων, δηλαδή αυτών που κατέθεσαν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες, ο κ. Δήμαρχος Τρίπολης μετέβη στο Μεγαβούνι και κατόπιν στην αστυνομία, για να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Ορισμένως, κανείς εκ των εμπλεκομένων δεν επιθυμεί, προς ώρας, να προβεί σε κάποια επίσημη τοποθέτηση. 

Αναμένεται αύριο, 11 Απριλίου 2018, κατάθεση μηνύσεων και νέων ασφαλιστικών μέτρων, καθώς, όπως μας ενημέρωσε πληρεξούσιος δικηγόρος κατοίκων, "δεν υπάρχει καμία άδεια για τις εργασίες, καθώς αυτές θα έπρεπε να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και να έχουν κοινοποιηθεί στους ενδιαφερομένους".

Αναμένεται, επίσης, κάποια επίσημη τοποθέτηση του Δήμου Τρίπολης σχετικά με το περιστατικό.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.