Επικαιροτητα

"Παράταση" αγωνίας για Μεγαβούνι-Άγιο Βλάση (photos)

Αύριο αναμένονται οι αποφάσεις και για τα ασφαλιστικά μέτρα σχετικά με το Μεγαβούνι αλλά και για την παράταση της απόθεσης των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στον Άγιο Βλάση

Αυτό προκύπτει από τη διαδικασία που έλαβε χώρα στις 16 Απριλίου 2018 στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης, αφού οι υποθέσεις που εκδικάστηκαν και σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Τρίπολης ήταν τρεις.

 

Ειδικότερα, εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από κατοίκους κατά του Δήμου Τρίπολης για το έργο της προσωρινής διαχείρισης στο Μεγαβούνι, μια μηνυτήρια αναφορά από κατοίκους κατά του Δημάρχου Τρίπολης για "προσβολή προσωπικότητας"-πάλι με επίκεντρο το έργο του Μεγαβουνίου-, αλλά και η παράταση της απόθεσης των απορριμμάτων του Δήμου στον Άγιο Βλάση.

 

Οπωσδήποτε, οι αντιμαχόμενες πλευρές ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, ενώ στις υποθέσεις είχαν κληθεί να παραστούν ως μάρτυρες και υπηρεσιακοί παράγοντες, όπως ο προϊστάμενος του Δασαρχείου, κ. Αργειτάκης. Παρόντες ήταν και πολλοί κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται στο επίκεντρο της διαμάχης.

 

Σε γενικές γραμμές, η πλευρά του Δήμου Τρίπολης πρόβαλε ως κύρια επιχειρήματα το γεγονός της επιτακτικής αναγκαιότητας του έργου της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και το γεγονός πως, μέχρι πρότινος, δεν υπήρχαν ενστάσεις ή αντιρρήσεις από ιδιώτες, σχετικά με το καθεστώς που διέπει την περιοχή "Μεγαβούνι".

Σε κάθε περίπτωση, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Τρίπολης, κ. Καρνέζης δήλωσε πως δεν θα προβεί σε επίσημη τοποθέτηση, πριν την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων.

 

Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι που αντιδρούν στο σχεδιασμό του Δήμου για τα απορρίμματα, υποστηρίζουν πως η διαδικασία που έχει ξεκινήσει στο Μεγαβούνι είναι παράνομη, δεν συνάδει με το σχετικό Περιφερειακό σχεδιασμό και προκαλεί "βλάβη" σε ιδιώτες που έχουν ιδιοκτησίες στην περιοχή. 

Να σημειώσουμε πως είναι δεδομένη και καθοριστική η χρόνια ασάφεια περί αρμοδιοτήτων, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων-η οποία έχει προκαλέσει σωρεία νομικών εμπλοκών-, αλλά και η διελκυστίνδα μεταξύ φορέων της αυτοδιοίκησης περί του ποιος είναι ο ορθολογικότερος σχεδιασμός.

 

Να σημειώσουμε πως αναβλήθηκε εκδίκαση υπόθεσης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πάντα στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης, που αφορούσε-αυτή τη φορά- τον Περιφερειακό σχεδιασμό της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.