Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Τι αλλάζει φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Τρεις αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος για την επιλογή των Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Ειδικότερα σύμφωνα με την υπουργική  απόφαση:

 

ΠΡΩΤΗ ΑΛΛΑΓΗ: Οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξάγονται μετά τη λήξη των μαθημάτων του Β’ Τετραμήνου σε εξεταστικά κέντρα που είναι Γενικά Λύκεια. Όπου κρίνεται αντικειμενικά αναγκαίο για την διεξαγωγή τους, μπορεί να ορίζονται ως Εξεταστικά Κέντρα, σχολικά συγκροτήματα ή άλλες εκπαιδευτικές δομές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Μέχρι τις περσινές εξετάσεις Εξεταστικά Κέντρα ορίζονταν μόνον σχολικά συγκροτήματα στα οποία στεγάζονταν Γενικά Λύκεια

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΛΛΑΓΗ: Τα εξεταστικά κέντρα ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, κατόπιν εισήγησης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

 

Μέχρι τις περσινές εξετάσεις τα Εξεταστικά Κέντρα ορίζονταν με απόφαση του Περιφεφεριακού Διευθυντή  της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

 

ΤΡΙΤΗ ΑΛΛΑΓΗ: Μετά την έκδοση της  Υπουργικής Απόφασης που καθορίζονται τα Εξεταστικά Κέντρα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης καθορίζει την κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα για την οποία λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συγκοινωνιακές συνθήκες κάθε περιοχής καθώς και τυχόν άλλες αντικειμενικές ανάγκες.

 

Μέχρι τις περσινές εξετάσεις κάτι τέτοιο δεν προβλέπονταν από τη σχετική με τις Πανελλαδικές υπουργική  απόφαση.

 

ΠΗΓΗ: esos.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.