Επικαιροτητα

Η ΕΕ χρηματοδοτεί τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρας - Πύργου

Πράσινο φως για τη χρηματοδότηση του οδικού άξονα Πάτρα Πύργος, συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατομμυρίων ευρώ, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν, μέσω του ταμείου συνοχής, θα διοχετεύσει 293 εκατομμύρια ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για την υπογραφή των οκτώ συμβάσεων, καθώς με πρωτοβουλία του υπουργού υποδομών το έργο τεμαχίστηκε σε οκτώ εργολαβίες.

 

Στα τέσσερα πρώτα τμήμα του αυτοκινητόδρομου είχαν μειοδοτήσει οι εταιρείες Τοξότης και Ομάδα Κατασκευαστών, θυγατρικές του ομίλου Καλογρίτσα, ο οποίος είχε προσφέρει εκπτώσεις άνω του 50%.

 

Πηγές από τον κατασκευαστικό κλάδο εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσο οι εταιρείες της οικογένειας Καλογρίτσα, η οποία διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον Χρήστο Σπίρτζη, μπορούν να φέρουν εις πέρας την ολοκλήρωση των έργων, δεδομένου ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

 

Σε περίπτωση που αποσυρθούν οι εταιρείες της οικογένειας Καλογρίτσα, τότε τη θέση τους θα πάρει το σχήμα που προσέφερε τη δεύτερη υψηλότερη έκπτωση.

 

Η υπογραφή των συμβάσεων θα γίνει με μεγάλη καθυστέρηση, δεδομένου πως ο υπουργός υποδομών είχε υποστηρίξει πως αυτό θα είχε συμβεί πριν από περίπου ένα έτος.

 

Σύμφωνα με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα Πύργος θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια στην Αχαΐα και στην Ηλεία.

 

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.