Επικαιροτητα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Η Ν.Ε Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει στις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον της ΔΕΗ.

ΔΕΛΤΊΟ   ΤΎΠΟΥ

Της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

"Με ανησυχία αλλά και με ψυχραιμία η Ν.Ε Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί και παρεμβαίνει στις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον των δύο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, αλλά και το μέλλον της ίδιας της επιχείρησης γενικότερα.

Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην εξασφάλιση του δικαιώματός στην εργασία των εργαζομένων που πρόκειται να μετακινηθούν στον ιδιώτη αγοραστή, αλλά και στην εξασφάλιση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους,  τα οποία έχουν κατακτηθεί και κατοχυρωθεί με αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ακόμη στοχεύουν στο να παρθούν από τη κυβέρνηση μία σειρά μέτρων ώστε να μην διαταραχθεί η υπάρχουσα οικονομική ισορροπία της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής από το ενδεχόμενο της πώλησης των μονάδων και προπαντός από τη μεταλιγνιτική εποχή που έρχεται όλο και πιο κοντά.

Η κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευση που της κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατά το πρόσφατο παρελθόν.  Έγιναν αλλά και γίνονται προσπάθειες ώστε οι δύσκολες αυτές δεσμεύσεις να υλοποιηθούν με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος σε βάρος των εργαζομένων, των κατοίκων της περιοχής της ΔΕΗ και του δημόσιου συμφέροντος γενικότερα.

Η προσπάθεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση του σχεδίου  της μικρής ΔΕΗ, που περιελάβανε το 30% όλου του παραγωγικού δυναμικού της Επιχείρησης και προπαντός το πλέον αποδοτικό κομμάτι που είναι τα υδροηλεκτρικά, οι μονάδες φυσικού αερίου και το πελατολόγιο, ως επίσης και την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ του οποίου η κυβέρνηση αντίθετα διατήρησε το 51% υπό τον έλεγχο του δημοσίου.

Μετά και την οριστική καταδικαστική απόφαση για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στους λιγνίτες, η κυβέρνηση προχωράει  σε μία αποεπένδυση που περιλαμβάνει αντί για το 30% του παραγωγικού δυναμικού, μόλις το 9% και είναι αποκλειστικά για λιγνίτες και δεν έχει καμία σχέση με το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ.

Αν και είμαστε αντίθετοι με τη πώληση κάθε δημόσιου περιουσιακού στοιχείου, κατανοούμε όμως τους λόγους που μας αναγκάζουν να υλοποιούμε δεσμεύσεις που είναι αντίθετες με τη φιλοσοφία μας, τις ιδέες μας και τις αρχές μας και για αυτό ζητούμε από τον Ελληνικό λαό να μην ξεχνάει τους υπαίτιους αυτής της σύγχρονης τραγωδίας που βιώνει η χώρα μας και ο Λαός της τα τελευταία χρόνια."

 

 Τρίπολη 25-4-2018                                            Από τη Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.