Επικαιροτητα

Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στον κ. Παυλή

Τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, κ. Geoffrey Pyatt (Τζέφρι Πάιατ), υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής.

Ο κ.Πάιατ βρέθηκε στην Τρίπολη στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από την επίσκεψή του στην πόλη μας, δηλώνοντας λάτρης της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου γενικότερα, αναφέροντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το δήμο Τρίπολης για να απολαύσει τις φυσικές του ομορφιές, ενώ δεν παρέλειψε να αποκαλύψει, πως πάντα προτείνει την Αρκαδία ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης, γνωρίζει πολύ καλά μετά από τις συνεχείς επισκέψεις του στην Αρκαδία, την ιστορία της Άλωσης της Τριπολιτσάς και την συμβολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην επιτυχή έκβαση της Επανάστασης αλλά και την ισχυρή εκπροσώπηση της Αρκαδίας ανά τον κόσμο, αναφέροντας πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του «γνωρίζουν το ένδοξο παρελθόν μας αλλά όλοι μαζί πρέπει να ατενίζουμε και στο ελπιδοφόρο μέλλον μας», τονίζοντας πως η χώρα του ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της Ελλάδας, στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης και πρωτοβουλίες που αφορούν την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, του Τουρισμού και των εξαγωγών ισχυρών τοπικών προϊόντων.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης από την πλευρά του, ενημέρωσε τον κ.Πάιατ σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής μας, για τα δυνατά σημεία της αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια τόνωσης της τοπικής οικονομίας και υποστήριξης των επενδύσεων σε συνεργασία πάντα με τοπικούς φορείς, για να εισπράξει το θετικό σχόλιο του κ. Πάιατ ότι "οι κινήσεις αυτές είναι στη σωστή κατεύθυνση".

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μια θετική αποτίμηση της διαχρονικής αξίας της Τρίπολης και της Αρκαδίας και με την κοινή πεποίθηση, ότι η στενή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των μερών αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Τέλος ο Δήμαρχος Τρίπολης, προσκάλεσε τον Αμερικανό Πρέσβη στο παγκόσμιο συνέδριο των απόδημων Αρκάδων, που θα πραγματοποιηθεί στο δήμο μας τον Ιούνιο, με τον κ. Πάιατ να δηλώνει θερμός υποστηρικτής της συγκεκριμένης προσπάθειας, ενώ φυσικά δεν έλειψε και η εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, με την υπόσχεση διατήρησης μιας ανοιχτής διόδου επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.