Επικαιροτητα

"Συναγερμός" για ύποπτο τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη

Δύο άνδρες, έναν 30χρονο Βόσνιο και έναν 20χρονο από την Υεμένη, και οι δύο με Σουηδικά διαβατήρια, συνέλαβαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

 

 

Στο ΚΤΕΛ της πόλης η αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη, τους δύο υπότους, όταν διαπίστωσαν ότι έφεραν στις αποσκευές τους μαχαίρια στρατιωτικού τύπου με μεγάλο μήκος και ένα στρατιωτικό γιλέκο μάχης.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος είχε συλληφθεί το 2005 στη Βοσνία, όταν βρέθηκαν στην οικία του στοιχεία προετοιμασίας τρομοκρατικής επίθεσης και συγκεκριμένα, ποσότητα εκρηκτικών υλών και μια ζώνη με εκρηκτικά παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούν οι βομβιστές - καμικάζι.


Επίσης είχε βρεθεί βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν άτομο με κουκούλα να προαγγέλλει τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, στο Λευκό Οίκο και στο Καπιτώλιο.
 


Όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο βίντεο φέρεται ότι ο κουκουλοφόρος ήταν ο 30χρονος Βόσνιος. Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία για συμμετοχή του σε συγκεκριμένη ομάδα. Για την υπόθεση καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση στη Βοσνία. Εξέτισε ένα μέρος της ποινής του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Αμέσως μετά πήγε στη Σουηδία όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο.


Μέχρι στιγμής οι δύο συλληφθέντες, που κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, αρνούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των αστυνομικών ενώ έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα οδηγηθούν την Τρίτη.


Με την υπόθεση, λόγω και του παρελθόντος του Βόσνιου, ασχολείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ, που ερευνούν την διαδρομή και τον τελικό προορισμό καθώς και τις δραστηριότητες των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι σχεδίαζαν να περάσουν από την Αλεξανδρούπολη στην Τουρκία.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.