Επικαιροτητα

Πέθανε η καθηγήτρια του ΠαΠελ Βασιλική Πέννα

Μια καθηγήτρια που βρισκόταν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε τη λειτουργία της η Πανεπιστημιακή Σχολή της Καλαμάτας και ειδικότερα το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο λόγος για τη Βασιλική Πέννα.

Η Βασιλική Πέννα δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για 15 χρόνια, ενώ δίδασκε και στα δύο Τμήματα της Σχολής.

Βιογραφικο:

H Βασιλική Πέννα ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ Mεσαιωνικής Iστορίας του Πανεπιστημίου Oξφόρδης (DPhil), ήταν Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο γνωστικό αντικείμενο Βυζαντινή Ιστορία, Βυζαντινή Νομισματική και Σιγιλλογραφία.

Είχε εργασθεί επί 23 έτη στο Υπουργείο Πολιτισμού  ως επιμελήτρια αρχαιοτήτων σε Εφορείες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, καθώς και στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, όπου το 1994 ορίστηκε Αναπληρώτρια Διευθύντρια.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.