Επικαιροτητα

24ωροι αποκλεισμοί δρόμων, αεροδρομίων και τελωνείων

Με τον δικό τους τρόπο συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία λόγω του ασφαλιστικού και οι αγρότες στα μπλόκα. Τόσο στα Τέμπη όσο και αλλού σήμερα Πέμπτη (04.02.2016) θα δοθεί... ελευθέρας αλλά από το Σάββατο (06.02.3016) έρχονται 24ωροι αποκλεισμοί δρόμων, λιμανιών, αεροδρομίων και τελωνείων!

 

 

Ανοιχτά θα παραμείνουν σήμερα τα Τέμπη, μετά από σχετική απόφαση των αγροτών του μπλόκου, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές εκδηλώσεις της γενικής απεργίας. Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας από την πλευρά τους ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

 

Σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων στο σύνολό τους, προχωρούν οι αγρότες του Έβρου.

 

Όλα αυτά ενώ στην πολύωρη συνάντηση που συγκάλεσε στην Κατερίνη η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων την Τετάρτη (03.02.2016) αποφασίστηκε να προχωρήσουν οι αγρότες σε 24ωρο αποκλεισμό των εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών της χώρας, από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

 

Στη συνάντηση, που διήρκησε από τη 13.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε έξι ώρες μετά, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 62 μπλόκα της χώρας, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.

 

Για σήμερα δε, αποφασίστηκε οι "μπλοκατζήδες" να δώσουν ελευθέρας στους οδηγούς, και να μην προχωρήσουν σε καμία κινητοποίηση, έτσι ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενο κώλυμα σε όσους θελήσουν να μετακινηθούν και να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε διάφορα σημεία της χώρας.

 

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, σφράγισαν εκ νέου το πάγιο αίτημα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, για άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και συνάντηση και διάλογο με τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, κάλεσαν εκ νέου τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας να πάρουν ξεκάθαρη θέση «για μη ψήφιση και απόρριψη των μέτρων που προωθούνται».

 

Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση της Κατερίνης ομόφωνα συμφώνησαν να συνεχίσουν απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια "για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων", ενώ συστάθηκε επιτροπή, που θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας, την προσεχή Κυριακή, καθώς και όπου αλλού χρειαστεί.

 

Πελοπόννησος: Κλειστοί οι αυτοκινητόδρομοι σε Ισθμό και Νεστάνη

 

Αντίθετα, παραμένει κλειστή για πολλοστή ημέρα η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού από αγρότες, ενώ νωρίτερα οι αγρότες έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι. Οι αγρότες από τον Ισθμό αφήνουν να περάσουν μόνο ασθενοφόρα και επείγοντα περιστατικά.

 

Στον Ισθμό οι οδηγοί από και προς την Αθήνα περνούν από μια παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι την οποία υπάρχει πληροφορία ότι οι αγρότες αργότερα ετοιμάζονται να την κλείσουν. Το μπλόκο του Ισθμού θα ενισχυθεί αργότερα και από άλλες επαγγελματικές τάξεις, μόλις ολοκληρωθούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κόρινθο. Επίσης, από χθες στις 6.00 το απόγευμα οι αγρότες έχουν κλείσει και τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης και θα μείνουν εκεί τουλάχιστον έως σήμερα τα μεσάνυχτα. Η κλυθκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό μέσω Αχλαδόκαμπου.

 

Το μπλόκο των αγροτών στη Νεστάνη μετά τις συγκεντρώσεις που ξεκίνησαν στην Τρίπολη θα ενισχυθεί και από τους οδηγούς ταξί που θα πάνε στα διόδια με τα αυτοκίνητά τους. Επί της ουσίας αξίζει να αναφέρουμε ότι το ταξίδι από την Αθήνα ως την Τρίπολη που διαρκεί υπό κανονικές συνθήκες δύο ώρες, τώρα ξεπερνά τις πέντε ώρες. Να σημειώσουμε ότι οι αγρότες για δύο ώρες έκλεισαν και το δρόμο Κεραμωτή - Νεάπολη στη Λακωνία. Επίσης, στη Λακωνία οι αγρότες με τα τρακτέρ από όλο το νομό κατευθύνονται αυτή την ώρα στη Σπάρτη.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.