Επικαιροτητα

Σοβαρά επεισόδια στην Αθήνα

Ομάδα αντιεξουσιαστών προσπάθησε να χαλάσει τη μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας σπάζοντας βιτρίνες και εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ αρχικά στην οδό Πεσματζόγλου και στη συνέχεια στην πλατεία Συντάγματος.

 

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η πλατεία Συντάγματος από τις 2 το μεσημέρι όταν και ξεκίνησαν επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ. Νεαροί άρχισαν να πετούν βροχή από μολότοφ στις οποίες η αστυνομία απάντησε με χημικά.

 

Πού άρχισαν οι μάχες

 

Η πρώτη μάχη έγινε στο στενό της οδού Πεσματζόγλου, ωστόσο η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση και κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης περιόρισαν τους αντιεξουσιαστές. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν και προσαγωγές. 

 

Ωστόσο, πεδίο μάχης θυμίζει και η πλατεία Συντάγματος, καθώς από το μπλοκ των 1.000 αντιεξουσιαστών αποκόπηκε ομάδα 50 ατόμων και προκάλεσε επεισόδια εκτοξεύοντας μολότοφ κατά των ΜΑΤ. 

 

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί η πληροφορία που μετέδωσε το Mega, ότι οι εν λόγω κουκουλοφόροι κυκλοφορούσαν με σφυριά στα χέρια και μολότοφ από τις 11:30 το πρωί στο κέντρο, ανενόχλητοι. 

 

Μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων στις 14:00, οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης, απομάκρυναν τους κουκουλοφόρους και με πυροσβεστήρες έσβησαν τις μικροεστίες φωτιάς. 

 

Οι οδομαχίες μεταφέρθηκαν στη συμβολή Αμαλίας και Οθωνος με τους αντιεξουσιαστές να σημαδεύουν με τις μολότοφ τους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ να απαντούν με κρότου λάμψεις.

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.