Επικαιροτητα

"Έρχονται" αλλαγές στην πλατεία Αγίου Βασιλείου

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (28/09) το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας συζητήθηκαν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πλατεία Αγίου Βασιλείου.

 

Πιο συγκεκριμένα η Δημοτική Κοινότητα εισηγήθηκε: 

 

(Α) Κατάργηση των διαβάσεων πεζών επί της πλατείας Γεωργίου Α’ (κεντρική πλατεία) και των διαβάσεων επί των οδών που εισέρχονται στην πλατεία, καθώς και τον επαναπροσδιορισμό αυτών για λόγους διευκόλυνσης της ροής των αυτοκινήτων που κινούνται και εισέρχονται σε αυτή, καθώς και αυτών που εξέρχονται από αυτήν.

 

(Β) Επαναπροσδιορισμός ως διαβάσεις πεζών των κάτωθι και σύμφωνα με την αριθμοδότηση τους επί της συνημμένης αεροφωτογραφίας : 1. Στην οδό Κύπρου, Ουάσιγκτον, Εθνομαρτύρων, Γεωργίου Α’, επί του σημείου που εισέρχονται στην πλατεία κάθετα στους εν λόγω δρόμους συνδέοντας τα πεζοδρόμια (θέσεις 9, 10, 11, 12). 2. Επί της πλατείας Γεωργίου Α’, ορισμός των διαβάσεων πριν την έξοδο από την πλατεία προς τις οδούς Εθνικής Αντίστασης και Εθνομαρτύρων με τη φορά κίνησης των αυτοκινήτων (θέσεις 3, 5). 3. Επί της πλατείας Γεωργίου Α’, ορισμός των διαβάσεων κατά την είσοδο στους δρόμους Γεωργίου Α’ και Ουάσιγκτον (θέσεις 1, 8).

 

(Γ) Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων (Π-21: Διάβασης πεζών) στην αρχή κάθε διάβασης πεζών τόσο στην πλατεία Γεωργίου Α’ όσο και στις οδούς (Κύπρου, Εθνικής Αντίστασης, Εθνομαρτύρων, Ουάσιγκτον, Γεωργίου Α’) που συμβάλουν σε αυτή, για κίνηση οχημάτων σε κάθε ρεύμα επιτρεπόμενης κυκλοφορίας. Ακολουθούν (α) η αεροφωτογραφία, που προσδιορίζονται αναλυτικά τα σημεία (θέσεις 1 ως 12) των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, και (β) η πληροφοριακή Πινακίδα που προτείνεται με την παρούσα εισήγηση.

 

Η τοποθέτηση των πινακίδων να γίνει στύλους, με τέτοιο τρόπο ώστε ο στύλος και η πινακίδα να βρίσκονται εκτός του οδοστρώματος και επί του πεζοδρομίου. Η τοποθέτηση τους στο στύλο να γίνει σε τέτοιο ύψος, ώστε το ελεύθερο ύψος ανάμεσα στο κάτω μέρος της πινακίδας και τη στάθμη πεζοδρομίου να είναι μεγαλύτερο από 2,30μ. Με τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δε παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, αλλά αντίθετα διευκολύνεται, και ότι αυτές κρίνονται αναγκαίες για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτές δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) αλλά αντίθετα διευκολύνεται. Μελλοντικά, στις καθορισθείσες θέσεις διαβάσεων πεζών, θα δρομολογηθεί η εκτέλεση τεχνικού έργου για την κατάλληλη διαμόρφωση των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος για την πρόσβαση (είσοδο και έξοδο) στις διαβάσεις πεζών των (ΑμεΑ) με πιο ομαλό και εύκολο τρόπο.

 

Η απόφαση βγήκε κατά πλειοψηφία μειοψηφούντων των μελών του Συμβουλίου κ.κ. Κοσκινά και Αρτόπουλου οι οποίοι ψήφισαν παρών.

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

 

Η Δημοτική Κοινότητα συμφωνεί με την ανωτέρω εισήγηση για τη λήψη κανονιστικής απόφασης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πλατεία Γεωργίου Α’ (πλατεία Αγίου Βασιλείου) που περιγράφονται πιο κάτω, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων, στο σημείο αυτό (ΠΛΑΤΕΙΑ) του σχεδίου πόλης Τρίπολης.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Προτείνει την κατάργηση των διαβάσεων 2, 4, 6, και 7 σύμφωνα με το συνημμένο σχεδιάγραμμα και τη δημιουργία μια νέας διάβασης ανάμεσα στις θέσεις 6 και 7, στο εστιατόριο ΣΥΜΠΟΣΙΟ.

 

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ τα όσα έγιναν στην συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.