Επικαιροτητα

Μήνυμα Παυλή για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Το μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, "έστειλε" ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

Ακολουθεί το μήνυμα του κ. Παυλή:

"Στις 20 Ιουνίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων για να θυμίζει και να κάνει ξεκάθαρο σε όλους μας, το ρόλο και τις ευθύνες που έχουμε απέναντι σε περισσότερους από 65 εκατομμύρια ανθρώπους που αναγκάστηκαν να διαφύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις και τη βία.

Ο δήμος Τρίπολης σε μια προσπάθεια στήριξης των προσφύγων, μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία που είναι ένας από τους κυριότερους ανθρωπιστικούς οργανισμούς στον κόσμο, αγκαλιάζει την ιδέα της ένταξης και υλοποιεί το "Πρόγραμμα Στέγασης Προσφύγων Αιτούντων Άσυλο" που εντάσσεται στο πλαίσιο του ESTIA και χρηματοδοτείται από την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φιλοξενώντας μέχρι στιγμής 31 οικογένειες προσφύγων σε διαμερίσματα στην Τρίπολη προσφέροντάς τους αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Βασικό μας μέλημα, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί για την καλύτερη συνύπαρξη λαών και προσωπικοτήτων αλλά και το τέλος της περιθωριοποίησης ανθρώπων που παρά τη θέλησή τους ξεριζώθηκαν, αλλά αναζητούν ένα καλύτερο αύριο".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.