Επικαιροτητα

Πρόστιμο 100€ για οδήγηση με σαγιονάρες!

Μία από τις καλοκαιρινές μας συνήθειες που μπορεί να μην αναφέρεται στον Κ.Ο.Κ. ως… απαγορευμένη συμπεριφορά, παρόλα αυτά μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο.

 

Το καλοκαίρι, αλλάζουν πολλές από τις συνήθειές μας πίσω από το τιμόνι, σε σχέση με αυτά που κάνουμε το χειμώνα, όταν οδηγούμε. Κάτι που είναι λογικό, καθώς ζούμε σε μία χώρα στην οποία οι διακυμάνσεις στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι έντονες, ανάμεσα στις δύο αυτές εποχές και εμείς προσαρμοζόμαστε αναλόγως.

 

Μία από τις καλοκαιρινές μας συνήθειες λοιπόν, ειδικά αν είμαστε και σε περίοδο διακοπών ή έχουμε πάει για μπάνιο στη θάλασσα, είναι να οδηγούμε με σαγιονάρες. Αυτό μπορεί να μην αναφέρεται στον Κ.Ο.Κ. ως… απαγορευμένη συμπεριφορά, παρόλα αυτά θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε πρόστιμο. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. "ο οδηγός οφείλει κατά τo χρόνο της οδήγησης να είναι σε θέση να ελέγχει τo όχημά του. Ο οδηγός κάθε οχήματoς υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς".

 

Στην πράξη αυτό σημαίνει πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες. Αν και εφόσον φυσικά κριθεί από το όργανο της τάξης πως η σαγιονάρα εμποδίζει την ελευθερία κινήσεων του οδηγού. Δεν είναι όμως μόνο τι λέει ο Κ.Ο.Κ. και πως θα το μεταφράσει ο κάθε αστυνόμος. Ο κάθε ένας μας καταλαβαίνει πως η οδήγηση με σαγιονάρα είναι επικίνδυνη και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο κινήσεων στον οδηγό. Μάλιστα δεν αποκλείεται η σόλα της σαγιονάρας, να μπει κάτω από το πεντάλ και να σφηνώσει έτσι το πεντάλ ανάμεσα στο πόδι του οδηγού και τη σαγιονάρα.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.