Επικαιροτητα

ΑΡΚΑΔΙΑ: Το "ΟΧΙ" αγροτών και κτηνοτρόφων

Διαβάστε τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του ο αγροκτηνοτροφικός σύλλογος Αρκαδίας - Το κάλεσμα για κλιμάκωση των αγώνων...

 

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αρκαδίας ζητούν από τους συναδέλφους τους να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ και να μην δώσει κανείς το παρών στη σύσκεψη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία τους καλεί για την Τρίτη 9 Φλεβάρη η κυβέρνηση, με στόχο να τους βάλει -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν - σε έναν "διάλογο - απάτη"

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του συλλόγου:

 

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους  μετά από  διεξοδική συζήτηση, στην Πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φλεβάρη 2016 και συγκάλεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, μετά από πρωτοβουλία του Μπλόκου Νίκαιας εκφράζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες:

 

1) Στο μεγάλο πανελλαδικό – παναγροτικό συλλαλητήριο με κάθοδο στην Αθήνα κατασκήνωση και τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, θα παραμείνουμε στο Σύνταγμα για δυο τουλάχιστον μερόνυχτα. Επιδιώκοντας τη μαζική συμμετοχή και αλληλεγγύη όλων εκείνων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική. 

 

Να σχηματίσουμε κοινό μέτωπο με τα άλλα λαϊκά στρώματα (εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νεολαία κτλ.). 

 

2)  Από Δευτέρα  08 Φλεβάρη 2016, προχωράμε σε παραπέρα κλιμάκωση του συντονισμένου πανελλαδικά κλεισίματος δρόμων, τελωνείων, λιμανιών, αεροδρομίων κλπ.

 

3)  Να μην συμμετάσχει κανένας εκπρόσωπος μπλόκου στην σύσκεψη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία καλεί για την Τρίτη 9 Φλεβάρη, η κυβέρνηση, με στόχο να μας βάλει σε έναν "διάλογο - απάτη" που δεν θα οδηγεί στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

 

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

 

Διεκδικούμε:

 

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

 

2.Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ  που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

 

3.Αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

 

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

 

Θα αναχωρήσουν λεωφορεία για το συλλαλητήριο συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών από την Τρίπολη το Σάββατο 13 Φλεβάρη στις 7:30 πμ έξω από το σταθμό του ΟΣΕ. Για κρατήσεις θέσεων:

 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  6979990406,  6973737362

 

E-MAIL:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.