Επικαιροτητα

Τέλος χρόνου για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

"Βαριές καμπάνες" περιμένουν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν ακόμα ανασφάλιστα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να "βρέξει" πρόστιμα και κυρώσεις, καθώς η ΑΑΔΕ θα αποστείλει τα στοιχεία όσων εντοπίστηκαν με ανασφάλιστα οχήματα στην αρμόδια αστυνομική Αρχή.

Έτσι, όσοι δεν έχουν συμμορφωθεί και δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματα, πληρώνοντας προηγουμένως το παράβολο (από 100 έως 250 ευρώ) κινδυνεύουν με τσουχτερά πρόστιμα, αφαίρεση πινακίδων αλλά και με ποινές φυλάκισης, αν το όχημα εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα.

Συγκεκριμένα απειλούνται με:

Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Σε περίπτωση εμπλοκής οχήματος σε ατύχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και επί υποτροπής για 3 χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης.

Χρηματικό πρόστιμο με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.

 

ΠΗΓΗ: enikonomia

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.