Επικαιροτητα

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: "Οι αγρότες δεν είναι μόνοι τους" (VIDEO)

"Οι αγρότες δεν είναι μόνοι τους!", ανέφεραν οι εκπρόσωποι από το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, τα Καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας, το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.

 

 

"Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι έχουμε καθήκον και ευθύνη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους αγρότες, με τους ελευθεροεπαγγελματίες, με όποιον πλήττεται και βασανίζεται από την πολιτική που μας πτωχεύει και γεμίζει τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων", ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Αρκαδίας Ηλίας Διαμαντάκος, ενώ συμπλήρωσε: "Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας και των εργατών! Είναι αγώνας κατά της ίδιας πολιτικής που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλει τους εργάτες και τους αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συμβολικές συντάξεις, με ελάχιστες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, επαγγελματικής προστασίας. Είναι η ίδια πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά, που έχει στην ανέχεια τους εργαζόμενους με μισθούς των 300 και 400 ευρώ, που στέλνει στην ανεργία τους νέους, που βάζει λουκέτα στους ελευθεροεπαγγελματίες. Η κυβερνητική πρόταση δεν διορθώνεται!  Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δεν βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται!"

 

Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ξεκαθάρισε πως αν "τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο έκτρωμα για το ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, θα απαντήσουν με 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία για να νεκρώσει όλη η χώρα!"

 

Με την σειρά του ο πρόεδρος του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου Αρκαδίας Δημήτρης Κολοβός ανέφερε, πως αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

 

Τα αιτήματα των αγροτών είναι τα εξής:

 

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

2.Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ  που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

3.Αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί…

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.