Επικαιροτητα

Βλάσης στον 93.8: Ο Τατούλης, τα σκουπίδια και οι αγρότες (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη (10/02) στον Αρκαδία 93.8 και την εκπομπή "Όλα Τώρα" με την Τόνια Μεγρέμη ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ Κώστας Βλάσης, απάντησε στα όσα ανέφερε για τον ίδιο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ενώ αναφέρθηκε και στις αγροτικές κινητοποιήσεις και το νέο Ασφαλιστικό, που προωθεί η κυβέρνηση.

 

Πως σχολιάζετε τα όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης για τους βουλευτές που υπερβαίνουν την αρμοδιότητα τους μιλώντας για το θέμα των απορριμμάτων, χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα και ως αυτόκλητους κατήγορους του έργου της Περιφέρειας;

 

Μου προκαλούν εντύπωση τα λόγια του Περιφερειάρχη, γιατί ο ίδιος εδώ και έξι χρόνια έχει αναλάβει να φέρει λύση για τα απορρίμματα και δεν έχει κάνει τίποτα.

 

Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει λοιπόν είναι να πει ένα συγνώμη στον κόσμο. Όσες φορές τα σκουπίδια ήταν στους δρόμους ήταν ευθύνη του Περιφερειάρχη. Νομοθετικά η αρμοδιότητα του που θα πάνε τα σκουπίδια ανήκει στον Περιφερειάρχη. Και αντί να πει ένα συγνώμη που ταλαιπωρεί τον κόσμο βγαίνει και αναρωτιέται γιατί οι καινούργιοι βουλευτές λέμε πως πρέπει να λυθεί αυτό το θέμα.

 

Μετά από έξι χρόνια μας εμφανίζει μια συμφωνία – που μας την παρουσιάζουν πως έγινε σε χρόνο ρεκόρ – εντελώς ασύμφορη για τους πολίτες. Αν προχωρήσει η συμφωνία του κ.Τατούλη οι Δήμοι θα δεσμευθούν για 30 χρόνια και τα δημοτικά τέλη θα αυξηθούν κατά 400 τοις εκατό. 

 

Σκεφτείτε απλά αν πρέπει να πληρώνουμε εκατό ευρώ για παράδειγμα για 100 τόνους 100 ευρώ. Αν μετά από πέντε χρόνια και μετά από την αύξηση της ανακύκλωσης – που πρέπει να γίνει- θα φτάσουμε να έχουμε 20 τόνους από τους 100 και θα τους πληρώνουμε πάλι με 100 ευρώ. 

 

Ο Περιφερειάρχης σε αυτή την πρόταση που έχει, είναι μόνος του. Οι δήμαρχοι έχουν ταχθεί απέναντι σε αυτή την πρόταση για το θέμα του κόστους που αναφέραμε προηγουμένως.

 

‘Έφτασε στα αυτιά μου και κάτι περίεργο. Με την ενδεχόμενη αυτή συμφωνία θα ανοίξουν και 2.000 θέσεις εργασίας από την εταιρεία. Με τα μαθηματικά που γνωρίζω θα σας πω το εξής… 2000 υπάλληλοι με ένα κόστος των 1000 ευρώ ανά υπάλληλο φτάνουμε το χρόνο στα 24.000.000 για εργάτες που θα πρέπει να δίνονται από την ΤΕΡΝΑ. Το κέρδος της εταιρείας βάση της σύμβασης θα είναι στα 14.000.000 το χρόνο. Είναι σουρεαλιστικό να λέμε, πως η ιδιωτική εταιρεία θα βγάζει 14 εκατομμύρια και θα δίνει και άλλα 10 εκατομμύρια κοινωνικής πολιτικής για τον κόσμο. Μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο με θέσεις εργασίας. Το πολύ – πολύ να προσληφθούν 200 – 300 άτομα διασκορπισμένα σε όλους τους νομούς.

 

Εφόσον προχωρήσει αυτή η σύμβαση θα είμαι απέναντι και θα αντισταθώ με όλες μου τις δυνάμεις και πρέπει να ξέρουν οι πολίτες, πως σε τέτοια περίπτωση τα τέλη θα αυξηθούν κατακόρυφα και αυτή η αύξηση θα έχει το όνομα του Πέτρου Τατούλη.

 

Μπορούν οι Δήμοι να διαχειριστούν τα απορρίμματα τους; Υπάρχει σχέδιο;

 

Υπάρχουν ήδη Δήμοι που διαχειρίζονται τα απορρίμματα τους. Πρώτο παράδειγμα ο Δήμος Καλαμάτας αλλά και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας. Υπάρχουν έτοιμα σχέδια και μάλιστα υπάρχουν και πλάνα συνεργασίας ανάμεσα σε δυο και τρεις Δήμους.

 

Η θέση που εκφράζεται αντιπροσωπεύει και το κόμμα σας; Η ΝΔ είναι αντίθετη στα ΣΔΙΤ;

 

Και οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ στην Πελοπόννησο εκφραστήκαμε αρνητικά στην προοπτική της Περιφέρειας και υπέρ στην διαχείριση των απορριμμάτων από τους Δήμους.

 

Είναι σημαντικό, πως σε ένα τέτοιο μείζον θέμα, συμφωνήσαμε οι βουλευτές όλων των παρατάξεων και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ο κ.Μανιάτης δηλαδή που έδωσε το παρών -  γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω την θέση του Αρκά βουλευτή κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

 

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως δεν ανταποκρίνεστε οι βουλευτές σε προσκλήσεις για ενημέρωση επί διαφόρων θεμάτων και δεν προσέρχεστε και στα Περιφερειακά Συμβούλια. Πως το σχολιάζετε αυτό;

 

Ποτέ δεν έχουμε κληθεί για ενημέρωση.

 

Αναφορικά με το Περιφερειακό συμβούλιο το να πάμε έτσι απλά και να κοιτάμε δεν έχει νόημα. Αν υπάρχει μια ατζέντα και το θέλει ο Περιφερειάρχης μπορεί να μας καλέσει και να πάμε. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε κάθε Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Όποτε με καλέσει ο Περιφερειάρχης και μου πει έχουμε μια ατζέντα με 4 – 5 θέματα θα αφήσω όποια άλλη υποχρέωση μου για να παραστώ στο συμβούλιο.

 

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών τι έχετε να δηλώσετε;

 

Για εμένα οι αγρότες κακώς κλείνουν τις εθνικές οδούς. Το θεωρώ λάθος. Αυτό το λέω σαν βουλευτής αντιπολίτευσης και όχι σαν βουλευτής κυβέρνησης, γιατί όταν εμείς ήμασταν κυβέρνηση ο κ.Τσίπρας ανέβαινε πάνω στα τρακτέρ.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει το τίμημα του λαϊκισμού του και δυστυχώ το πληρώνουμε και όλοι οι πολίτες.

 

Το γεγονός ότι οι αγρότες δεν πηγαίνουν να μιλήσουν με τον κ.Τσίπρα αλλά έρχονται να μιλήσουν με εμάς δείχνει ότι μας εμπιστεύονται και πως παράλληλα πιστεύουν πως ο πρωθυπουργός τους λέει ψέματα.

 

Περισσότερα στο ηχητικό απόσπασμα, που ακολουθεί:

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.