Επικαιροτητα

Eνεργά μέτωπα σε Πελοπόννησο και Αττική (ανανεώνεται)

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε Πελοπόννησο και Αττική. O αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον στους 76.

20:50

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Λευκίμμη του Δήμου Σουφλίου.

 

20:10

Δύο ακόμα νεκρά άτομα, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στο Μάτι, μέσα στο σπίτι τους, που εκτινάσσουν τον τραγικό απολογισμό στους 76. Μεταφέρονται στο νοσοκομείο για να αναγνωριστούν με τη μέθοδο DNA. Φόβους ότι οι νεκροί ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 100 εξέφρασε ο δήμαρχος Πικερμίου – Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο ίδιος μίλησε για άγνωστο αριθμό αγνοούμενων που μπορεί να φτάσουν και τους 50. Οι ενήλικοι τραυματίες είναι 164. Προτροπή να επικοινωνούν όσοι αναζητούν ανθρώπους με το 199, κάνουν οι αρμόδιοι καθώς έχει ανακύψει ζήτημα ταυτοποίησης.

Σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι, στο Λουτράκι, καθώς και κατασκήνωσης στο Αλεποχώρι, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, προχωρούν οι τοπικές Αρχές.

Τόσο η πυρκαγιά στο μέτωπο της Κινέτας όσο και σε αυτό της Καλλιτεχνούπολης Αττικής, παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη.

Πηγή: aftodioikisi.gr / newsbeast.gr

 

18:30

Δραματικές είναι οι στιγμές που περνούν για δεύτερο 24ωρο οι κάτοικοι της Κινέτας και των γύρω περιοχών καθώς η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη και έχει κατεύθυνση προς τους Αγίους Θεοδώρους.

Ποια μέτωπα είναι ενεργά

Σε ανακοίνωση της η πυροσβεστική αναφέρει ότι οι σημαντικότερες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι:

Στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη. Στο συμβάν επιχειρούν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης ενώ οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 7 Ε/Π και 1 Α/Φ

Στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 46 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 Α/Φ .

Στη θέση Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας. Στην κατάσβεση επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο και 1 Ε/Π. iv. στη θέση Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης. Στην κατάσβεση επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο και 1 Ε/Π

Στην πυρκαγιά στον Πλατανιά Χανιών στη θέση Κακόπετρα, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει από αέρος 2 Ε/Π.

Στην περιοχή Λάρυμνα. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο, ενώ στην περιοχή επιχειρεί και 1 Ε/Π.

 

17:40

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου της πυροσβεστικής, οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 74 και οι τραυματίες στους 188.

Τραυματίες:

 

Mετά τα εξιτήρια που δόθηκαν από τα αναφερόμενα νοσοκομεία σε περιστατικά που δεν έχρηζαν νοσηλείας, η κατάσταση νοσηλευομένων έχει ως εξής:

• Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός»: 17 νοσηλευόμενοι και 6 διασωληνωμένοι ασθενείς,

• Γ.Ν.Α. «Κ.Α.Τ.»: 3 νοσηλευόμενοι και 4 διασωληνωμένοι ασθενείς,

• Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο»: 26 νοσηλευόμενοι,

• Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο»: 9 νοσηλευόμενοι,

• Π.Γ.Ν.Α. «Αττικόν»: 6 νοσηλευόμενοι και

• Γ.Ν.Παίδων Α. «Η Αγ. Σοφία»: 23 νοσηλευόμενοι (παιδιά) . Νωρίς το απόγευμα έλαβαν εξιτήριο τα 11.

 

15:30

Συγκλονίζει την υφήλιο η τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Αττική, όπου η πυρκαγιά στο Μάτι άφησε πίσω της σύμφωνα με τελευταίους υπολογισμούς, τουλάχιστον 60 νεκρούς. 

 

13:00

Το Πυροσβεστικό Σώμα δημοσίευσε χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Τετάρτη 25/7

 

12:30

Τη στιγμή που η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Αττική είναι βελτιωμένη σήμερα, Τρίτη (24/7), δύο νέες αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν το μεσημέρι στην περιοχή της Κινέτας.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική, ενώ σηκώθηκαν ήδη δύο αεροσκάφη για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Το θετικό είναι ότι στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι όπως τη Δευτέρα.

Στο συμβάν επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ συντρέχουν 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακιού, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Από τις Ένοπλες Δυνάμεις συντρέχουν τρία μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος επιχειρούν 5 ελικόπτερα. 

Πηγή: altsantiri.gr

 

10:00

Αποκατάσταση κυκλοφορίας:

Ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής ανέρχεται σε 49 άτομα και σε 156 ενήλικες τραυματίες από τους οποίους οι 11 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Επίσης νοσηλεύονται 16 παιδιά, χωρίς να βρίσκεται η ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο.

Παρά την άμεση και μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, η αυξημένη ένταση του ανέμου με ριπές που έφθαναν τα 9 Bf, καθώς και η ταχύτητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς οδήγησαν στην αστραπιαία επέκτασή της στον οικιστικό ιστό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής να μην προλάβουν να διαφύγουν, ενώ βρίσκονταν λίγα μέτρα από την θάλασσα ή μέσα στα οχήματά τους.

Από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 47 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

 

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρακάτω πυρκαγιές και συγκεκριμένα:

1. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:03 σε δασική έκταση, στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη. Στο συμβάν επιχειρούν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 5 Ε/Π.

2. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 16.57 σε δασική έκταση, στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 23 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 Α/Φ Canadair και 2 Ε/Π.

3. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 17:37 στη θέση Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας. Στην κατάσβεση επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο, 1 Α/Φ και 1 Ε/Π.

 

Σε ύφεση βρίσκονται οι κάτωθι πυρκαγιές:

1. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18:52 σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Πανόραμα στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου του Δήμου Ωρωπού. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 19 εθελοντές και 8 μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

2. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Σουσάκι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο.

3. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ίσθμια Λουτρακίου του Νομού Κορινθίας. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Σχετικά με το αίτημα για συνδρομή μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας αναμένονται με C130 της Πολεμικής Αεροπορίας 60 πυροσβέστες από την Κύπρο και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ισπανία.

Καλούμε τους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199, για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.