Επικαιροτητα

Στους 71 οι νεκροί από την εποχική γρίπη

Το τελευταίο 24ωρο στον κατάλογο των θυμάτων προστέθηκαν άλλοι έξι άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 71.



Πρόκειται για άτομα 45 έως 55 ετών μία ηλικιακή ομάδα που αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευάλωτη στη γρίπη Α(Η1Ν1).


Από τους έξι βαρέως νοσούντες με γρίπη που κατέληξαν, οι δύο δεν νοσηλεύονταν σε Εντατική.


Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 123 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, έχοντας εμφανίσει βαριές επιπλοκές από τη γρίπη, σε ΜΕΘ.


Απο αυτούς, τουλάχιστον 15 ασθενείς είναι ανήλικοι, από μερικών μηνών έως 16 χρόνων. Μάλιστα το σημερινό κύμα εισαγωγής των ασθενών με γρίπη στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας αφορά κυρίως μωρά.


Συνολικά, από την αρχή του έτους έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 269 ασθενείς. Για τους 71 εξ αυτών η ασθένεια ήταν θανατηφόρος.


Πρόκειται για μια ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού που μοιάζει με τη συνηθισμένη εποχική γρίπη. Οφείλεται σε έναν νέο υπότυπο γρίπης Α, τον Η1Ν1.
Τα συμπτώματα της νέας γρίπης είναι ίδια με της εποχικής: Αιφνίδια έναρξη πυρετού (>38οC), πονόλαιμος, καταρροή, πονοκέφαλος, αδυναμία, μυαλγίες, αρθραλγίες, εμετοί και διάρροιες.

 

Πηγή:iefimerida.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.