Επικαιροτητα

Παραμένουν στα μπλόκα-Περιμένουν κίνηση από το Μαξίμου

Σε αναβρασμό παραμένει ο αγροτικός κόσμος για τέταρτη εβδομάδα. Παρά τις μεταξύ τους διαφορές οι δυο κύριες τάσεις του αγροτικού κόσμου που εκπροσωπούνται από τα μπλόκα της Νίκαιας και των Τεμπών συνεχίζουν να βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση.



Οι αγρότες της Νίκαιας έχουν επιστρέψει στο μπλόκο τους θεωρώντας εαυτούς "νικητές"στην διήμερη κινητοποίηση (Παρασκευή-Σάββατο) με το κατέβασμα τρακτέρ στο Σύνταγμα και την έλευση χιλιάδων διαδηλωτών μπροστά από τη Βουλή και εκτιμούν ότι έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό πριν προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.


Στα Τέμπη περιμένουν κίνηση από τον Τσίπρα


Στο μεταξύ, στάση αναμονής τηρούν και οι αγρότες των Τεμπών, παρά τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας που έχουν με το Μέγαρο Μαξίμου. Το μπλόκο έχει κλείσει επ’ αόριστον πλέον με τους αγρότες να υποστηρίζουν ότι θα ανοίξουν μόνο αν τους καλέσει ο πρωθυπουργός σε διάλογο. "Δεν πρόκειται να ανοίξουμε μέχρι να γίνει το τηλεφώνημα από το γραφείο του πρωθυπουργού, που θα μας καλούν σε διάλογο επί των προτάσεών μας".


Οι διαβουλεύσεις στα μπλόκα είναι συνεχείς περιλαμβάνοντας γενικές συνελεύσεις και "ζυμώσεις". Σήμερα αναμένεται να αποσταλούν στην κυβέρνηση και τα κόμματα οι προτάσεις των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών αν και "αυτές είναι γνωστές από τον Νοέμβριο και έχουν αναρτηθεί και στα κοινωνικά δίκτυα".


Επιθέσεις αγροτών σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Ενδεικτικές του αναβρασμού που συνεχίζει να υπάρχει στον αγροτικό κόσμο είναι ο πολλαπλασιαμός των επεισοδίων από αγρότες με στόχο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στην περιφέρεια, με αίτημα να αποσυρθεί πλήρως το σχέδιο Κατρούγκαλου.


Στην Κοζάνη χθες, μια μέρα μετά τους προπηλακισμούς στην Αλεξανδρούπολη, τέσσερις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που μετείχαν σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό στο κτίριο της Περιφέρειας βρέθηκαν στο στόχαστρο ομάδων αγροτών, που εκτοξεύαν ύβρεις και φώναζαν συνθήματα όπως "αγρότη πολέμα, σου πίνουνε το αίμα".


Οι αγρότες επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό οι βουλευτές Δημήτρης Δημητριάδης, Θέμης Μουμουλίδης, Ιωάννης Θεοφύλακτος και Γιώργος Ντζιμάνης και εμποδίστηκαν από ομάδα περιφρούρησης του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση και να ακουστούν από την πλευρά των αγροτών πολύ σκληρές εκφράσεις.


Λίγο αργότερα, οι βουλευτές δέχτηκαν να συνομιλήσουν με τους αγρότες, με το διάλογο να διεξάγεται σε υψηλούς τόνους. Ο βουλευτής κ. Δημητριάδης, πάντως, επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιστατικό λέγοντας πως " ήταν μια πολιτική διαμαρτυρία μιας ομάδας περίπου 50 αγροτών της περιοχής και μια συζήτηση στη συνέχεια με τους εκπροσώπους τους".


Είχε προηγηθεί το Σάββατο το μεσημέρι ανάλογη ένταση στο αεροδρόμιο "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης, με ομάδα αγροτών να είχε μπλοκάρει τις εισόδους και να μην αφήνουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Ρίζο και Αναστασία Γκαρά να φύγουν, αποδοκιμάζοντάς τους και καλώντας τους να δεσμευθούν ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.