Επικαιροτητα

Εκδηλώσεις για την μετονομασία της πλατείας Φιλικών (video)

Tο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19.30, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μετονομασίας της Πλατείας Φιλικών σε "Πλατεία Προσφυγών Μικράς Ασίας - Γιώργος Καραγιάννη".

H ανακοίνωση της μετονομασίας της πλατείας Φιλικών είχε ανακοινωθεί πέρυσι από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή, στην παρουσίαση του βιβλίου "Αναμνήσεις μιας ζωής" του κ. Γιώργου Καραγιάννη. 

Ο κ. Γιώργος Καραγιάννης είναι επίτιμος Δημότης Τρίπολης και χρηματοδότης της περιοχής της πλατείας Φιλικών. Xρημοτοδότησε τη δημιουργία του μεγαλύτερου μνημείου του προσφυγικού Ελληνισμού στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα έγινε και ανάπλαση της πλατείας. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλικών κ. Νίκος Τσιαμούλος δήλωσε, μεταξύ άλλων πως για να τιμήσουν τον κ. Καραγιάννη αποφάσισαν να μετονομάσουν την πλατεία Φιλικών σε "Πλατεία Προσφυγών Μικράς Ασίας - Γιώργος Καραγιάννης"

Θα πραγματοποιηθεί ένα πρωτόγνωρο τελετουργικό για τα δεδομένα της Τρίπολης, με πολλές εκπλήξεις και δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν με χορηγίες του κ. Καραγιάννη. 

Θα υπάρχει catering για τον κόσμο, θα αποκαλυφθεί η πλατεία, νέες ταμπέλες. 

Το πρωί της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του εορτασμού της ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.