Επικαιροτητα

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι των κτιρίων στην Ηλεία

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι έλεγχοι κτιρίων στους δήμους Ανδρίτσαινας - Κρετστένων και Ζαχάρως, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί ζημιές από τον χθεσινό ισχυρό σεισμό.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, κλιμάκια της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, ελέγχουν σχολεία, δημόσια κτίρια και κατοικίες, για να καταγράψουν την κατάσταση που επικρατεί.

 

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπεριφρειάρχη, γίνονται έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο και ειδικά στις ορεινές περιοχές, για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει κατολισθήσεις. Πάντως, όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, φαίνεται ότι ο σεισμός έχει προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές.

 

Παράλληλα, με απόφαση της περιφέρειας, κλειστά παρέμειναν σήμερα, για καθαρά προληπτικούς λόγους, τα σχολεία στους δύο δήμους, ενώ αργά το απόγευμα θα αποφασιστεί για τον αν θα παραμείνουν κλειστά και αύριο.

 

ΠΗΓΗ: Real.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.