Επικαιροτητα

Κυνηγητό με λαθροθήρες στο Μάρι Αρκαδίας

Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, "έπαιξαν" κυνηγητό με δύο άτομα στο Μάρι Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου: 

Την Τετάρτη (5/9), οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κ.κ. Τζανετάκος Δωρόθεος και Αγρανιώτης Αλέξιος εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή του Δ.Δ. Μαρί Αρκαδίας, στη θέση "Μαριόρεμα".

Περί ώρα 22:30 άκουσαν πυροβολισμό και στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν το σημείο από όπου ακούστηκε διασταυρώθηκαν με όχημα το οποίο και σταμάτησαν για να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Διαπίστωσαν ότι σε αυτό επέβαιναν δύο άτομα αλλά δεν βρήκαν τίποτα το ύποπτο. Όμως επειδή ήταν σίγουροι ότι υπήρξε περιστατικό λαθροθηρίας έθεσαν την περιοχή υπό παρακολούθηση. 

Το επόμενο πρωινό περί ώρα 06:30 εμφανίστηκε άλλο αγροτικό όχημα που μπήκε ακριβώς στο σημείο που είχε εξέλθει το πρώτο όχημα το προηγούμενο βράδυ. Όταν όμως οι επιβαίνοντες σε αυτό αντιλήφθηκαν το όχημα της θηροφυλακής τράπηκαν σε φυγή. Οι θηροφύλακες κ.κ. Τζώρτζης Αδάμ και Ξυδιάς Εμμανουήλ τους ακολούθησαν και λίγο μετά διαπίστωσαν ότι το όχημά τους είχε κολλήσει και εγκλωβιστεί σε χωράφι και ότι οι λαθροθήρες το είχαν εγκαταλείψει αφήνοντας –εξαιτίας της βιασύνης τους- μέχρι και τα κλειδιά πάνω στη μηχανή. Επίσης πάνω στην καρότσα βρέθηκε αγριόχοιρος τεμαχισμένος μέσα σε βαρέλι. 

Ενημερώθηκε άμεσα ο Εισαγγελέας, η Αστυνομία και το Δασαρχείο Άστρους και κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την ανεύρεση των δραστών. Υπεβλήθη επίσης η σχετική μήνυση όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού και Ποινικού Κώδικα και πραγματοποιήθηκε κατάσχεση του αγριόχοιρου και του οχήματος που παραδόθηκε, με εντολή Εισαγγελέα, προς φύλαξη στο Α/Τ Λεωνιδίου.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.