Επικαιροτητα

102 κρούσματα γρίπης το τελευταίο 24ωρο

Συνεχίζει ανεξέλεγκτη την πορεία της η γρίπη στη χώρα μας, αφήνοντας νεκρούς και ασθενείς σε πολύ σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία.

 

 

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά και δεκάδες προστίθενται στον κατάλογο με τα βαριά περιστατικά που εμφανίζουν επιπλοκές και χρειάζονται να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.


Ο σημερινός απολογισμός του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είναι βαρύς: άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της εποχικής γρίπης σε 100, σε διάστημα έξι εβδομάδων που έχει ενσκήψει η επιδημία!


Παράλληλα, σήμερα καταγράφηκαν 102 νέα περιστατικά γρίπης, εκ των οποίων τα 10 εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τα 92 νοσηλεύονται σε παθολογικές ή πνευμονολογικές κλινικές. Από τα 102 νέα περιστατικά, τα 30 αφορούν σε παιδιά – τα οποία αποδεικνύονται ευάλωτος πληθυσμός έναντι της γρίπης Α(Η1Ν1) όπως ακριβώς συνέβη και κατά την πανδημία.


Σημειωτέον ότι οι ειδικοί αναμένουν το peak, την κορύφωση δηλαδή της δραστηριότητας της γρίπης, τις επόμενες δέκα ημέρες, και εκτιμούν ότι από τον επόμενο μήνα αρχίσει η υποχώρηση της έντονης δραστηριότητας της γρίπης.


Η παράθεση των στοιχείων της περυσινής επιδημίας φαίνεται πλέον ως….ιδανική κατάσταση καθώς τα θύματα ανήλθαν σε 111. Το απαισιόδοξο σενάριο των ειδικών ότι η εφετινή σεζόν της γρίπης θα είναι τόσο δραματική όσο και εκείνη της περιόδου 2010-2011 ό,τι αφορά τον αριθμό των θυμάτων και των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ.


Σήμερα ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ είναι κατά τι μειωμένος σε σχέση με εκείνον των προηγούμενων δύο εβδομάδων. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, 102 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ έχοντας εμφανίσει βαριές επιπλοκές από τη γρίπη.


Συνολικά, από την αρχή του έτους έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ 320 ασθενείς.

 


Πηγή: protothema.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.