Επικαιροτητα

Τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ και οι online... διαφορές!

Ακολουθεί το επιχειρηματικό – οικονομικό δελτίο επιμελητηρίου Αρκαδίας...

 

 

• Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

 

Τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ απευθύνονται σε όλη τη χώρα, χωρίζονται σε δύο κύκλους που θα βγουν μέσα στο δίμηνο: Μάρτιος-Απρίλιος όπου θα μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

 

Η φιλοσοφία των νέων προγραμμάτων εστιάζει στις νέες θέσεις εργασίας, στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών και καινοτόμων πρακτικών, και στη στήριξη νέων παραγωγικών δομών και επιχειρήσεων.

 

Για όλα τα προγράμματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες : www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr 

 

Αναλυτικά οι τέσσερις δράσεις και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

• "Ανάσα" για όσους θα πληρώσουν φέτος φόρο

 

Σχέδιο για την επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης των φορολογικών επιβαρύνσεων που θα προκύψουν από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με στόχο να ελαφρύνει σημαντικά τα ποσά των δόσεων που θα κληθούν να πληρώσουν στο Δημόσιο εκατομμύρια νοικοκυριά.

 

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες.

 

• Ηλεκτρονική επίλυση διαφορών: νέα πλατφόρμα για τους καταναλωτές και τους εμπόρους για τις on line διαφορές

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε τη νέα πλατφόρμα με την οποία οι καταναλωτές και οι έμποροι μπορούν να επιλύουν ηλεκτρονικά τις διαφορές τους για αγορές που έγιναν στο διαδίκτυο.

 

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών (ΗΕΔ) προσφέρει ένα ενιαίο σημείο εισόδου που επιτρέπει στους καταναλωτές και τους εμπόρους στην ΕΕ να διευθετούν τις διαφορές τους τόσο για εγχώριες όσο και για διασυνοριακές ηλεκτρονικές αγορές. Με τη βοήθεια της πλατφόρμας οι διαφορές προωθούνται σε εθνικούς φορείς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (ΕΕΔ) οι οποίοι συνδέονται με την πλατφόρμα, έχουν επιλεγεί από τα κράτη μέλη σύμφωνα με κριτήρια ποιότητας και έχουν κοινοποιηθεί στην Επιτροπή.

 

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Ενημέρωση)

 

• Έκθεση "Detrop Boutique 2016" στη Θεσσαλονίκη

 

To Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τα άμεσα ενδιαφερόμενα μέλη του, επαγγελματίες – σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σούπερμαρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων καθώς και σε καταστήματα ντελικατέσεν, οργανικών προϊόντων, φούρνους κλπ.

Η Detrop Boutique διοργανώνεται από τη ΔΕΘ HELEXPO στις 26-29 Φεβρουαρίου 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Έκθέσεις).

 

• "Φορολογικοί Έλεγχοι", ημερίδα στο ΕΒΕΑ

 

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τα μέλη του ότι την Τετάρτη 24 Φεβρουάριου το Ελληνικό Παράρτημα της Διεθνούς Ενώσεως Φορολογικού Δικαίου (IFA) διοργανώνει ημερίδα με θέμα τους "Φορολογικούς Ελέγχους", που θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ακαδημίας 7, Αθήνα, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 17:00.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.