Επικαιροτητα

Επισκευή βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης στις Δ.Ε. του Δ. Τρίπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρίπολης (Δ.Ε.Υ.Α.Τ.) προκηρύσσει συνοπτικό ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση κατασκευής της υπηρεσίας.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τρίπολης (Δ.Ε.Υ.Α.Τ.) προκηρύσσει συνοπτικό ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση κατασκευής της υπηρεσίας με τίτλο: "Επισκευή βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης στις Δ.Ε. του Δήμου Τρίπολης" προϋπολογισμού μελέτης άνευ Φ.Π.Α.: Πενήντα εννέα χιλιάδων εννιακοσίων ενενήντα εννέα ευρώ και ογδόντα λεπτών.

1. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 59.999,80 Ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

2. Τόπος εκτέλεσης του έργου είναι οι Δημοτικές Ενότητες Τρίπολης.

3.Η δημοπρασία θα γίνει με συνοπτικό ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με το άρθρο 117 του Ν.4412/16

"Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών" τα εκτελεστικά του διατάγματα όπως αυτά θα ισχύουν κατά την ημερομηνία αποστολής της Περίληψης Διακήρυξης για δημοσίευση στον Ελληνικό Τύπο και με τους όρους του τεύχους της αναλυτικής διακήρυξης και με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης (σε ακέραιες μονάδες) κατά ομάδες τιμών σε συμπληρωμένο τιμολόγιο ομαδοποιημένων τιμών της υπηρεσίας, με έλεγχο ομαλότητας των επιμέρους ποσοστών έκπτωσης, και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 παρ. 2, α του Ν.4412/2016.

Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η χαμηλότερη τιμή, όπως ειδικότερα ορίζεται στον Ν.4412/16.

4. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του Διαγωνισμού (Διακήρυξη, Ειδ. Συγγραφή υποχρεώσεων-τεχνικές προδιαγραφές, τιμολόγιο μελέτης κλπ.) από τα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α. Τρίπολης στην Τρίπολη οδό Πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι δύο (2) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία διεξαγωγής της Δημοπρασίας ήτοι μέχρι και την 12-10-2018 ημέρα Παρασκευή και έως 14:00μμ.

• Οι ενδιαφερόμενοι για σχετικές πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στη ΔΕΥΑ Τρίπολης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2710 237890 εσωτ. 1 και fax: 2710 230282.

• Για την παραλαβή των τευχών οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν τη δαπάνη αναπαραγωγής τους, που ανέρχεται σε 10ευρώ, εκτός αν ο ενδιαφερόμενος αναλάβει με δαπάνη και επιμέλειά του την αναπαραγωγή.

• Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα, να λάβουν γνώση των εγγράφων της σύμβασης στα γραφεία της αναθέτουσας αρχής κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Μπορούν επίσης να λάβουν αντίγραφα αυτών με δαπάνες και φροντίδα τους.

• Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα παραπάνω στοιχεία και ταχυδρομικά, εφόσον τα ζητήσουν έγκαιρα και εμβάσουν, κατόπιν συνεννόησης με την αναθέτουσα αρχή, πέραν της αναφερομένης δαπάνης και τη δαπάνη της ταχυδρομικής αποστολής τους. Η αναθέτουσα αρχή αποστέλλει τα ζητηθέντα στοιχεία μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων ή ιδιωτικών εταιρειών μεταφοράς αλληλογραφίας και χωρίς να φέρει ευθύνη για την έγκαιρη άφιξη τους στον ενδιαφερόμενο.

• Επιπρόσθετα προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης από τις 02-10-2018, στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας www . deyatrip.gr.

• Για να υποβάλλουν όμως προσφορά οι ενδιαφερόμενοι , θα πρέπει να προμηθευτούν δωρεάν το έντυπο της Οικονομικής Προσφοράς, από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, πλ. Νέας δημοτικής αγοράς, Τ.Υ. αρμόδια υπάλληλος Πάσχου Δέσποινα, 1ος όροφος.

5. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. (Λήξη Επίδοσης Προσφορών) στα γραφεία της ΔΕΥΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ , πλ. Νέας δημοτικής αγοράς στον 3ομόροφο.

6. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: -φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε: α) κράτος-μέλος της Ένωσης, β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

- Οι ενώσεις οικονομικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των προσωρινών συμπράξεων, δεν απαιτείται να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς.

-Στις περιπτώσεις υποβολής προσφοράς από ένωση οικονομικών φορέων, όλα τα μέλη της ευθύνονται έναντι της αναθέτουσας αρχής αλληλέγγυα και εις ολόκληρον.

- Σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων .

- Εάν πρόκειται για μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις, να είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.), οποιασδήποτε τάξης ή στα Νομαρχιακά Μητρώα, για έργα κατηγορίας Υδραυλικών ή Ηλεκτρομηχανολογικών.

- Σε περίπτωση που ο συμμετέχων είναι εργολάβος Δημοσίων Έργων, βεβαίωση εγγραφής στα Νομαρχιακά Μητρώα ή πτυχίο ΜΕΕΠ με εμπειρία σε έργα ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ή Η/Μ (ανεξαρτήτως ορίου), σε διαφορετική περίπτωση πιστοποιητικό του οικείου επιμελητηρίου η επαγγελματικού συλλόγου (π.χ. σύλλογος υδραυλικών), όπου θα φαίνεται η εγγραφή τους σ’ αυτό και το είδος των εργασιών τους.

-Οι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα οικονομικοί φορείς απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι στο οικείο επιμελητήριο ή σε επαγγελματικό ή εμπορικό μητρώο.

-Οι οικονομικοί φορείς που είναι εγκατεστημένοι σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι σε ένα από τα επαγγελματικά ή εμπορικά μητρώα που τηρούνται στο κράτος εγκατάστασής τους ή να ικανοποιούν οποιαδήποτε άλλη απαίτηση ορίζεται στο Παράρτημα XI του

Προσαρτήματος Α΄ του ν. 4412/2016. Στην περίπτωση οικονομικών φορέων εγκατεστημένων σε κράτος μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ) ή σε τρίτες χώρες που προσχωρήσει στη ΣΔΣ, ή σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην προηγούμενη περίπτωση και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι σε αντίστοιχα επαγγελματικά ή εμπορικά μητρώα.

7. Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης.

8. Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και των παρ. 1 (ε) και 3 (β) του άρθρου 76 του ν. 4412/2016.

Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Σε περίπτωση που η ένωση αναδειχθεί ανάδοχος η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για την ένωση (π.χ. κοινοπραξία).

9. Αν δεν διενεργηθεί η αποσφράγιση κατά την ορισθείσα ημέρα ή αν μέχρι τη μέρα αυτή δεν έχει υποβληθεί καμία προσφορά, θα οριστεί με απόφαση της ΔΕΥΑΤ νέα ημερομηνία σύμφωνα με το άρθρο 98 παρ.1.α.

10. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και υπόκειται στις κρατήσεις που προβλέπονται για τα έργα αυτά.

11. Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν απαιτείται η κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς εγγυητικής επιστολής συμμετοχής, κατά τους όρους της παρ. 1.α. του άρθρου 302 του

Ν.4412/2016.

12. Ο χρόνος ισχύος της οικονομικής προσφοράς ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την ημερομηνία κατάθεσής της.

13. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δεκαπέντε (15) μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

14. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τρίπολης.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ

Με την αριθμό πρωτ. 105/2018 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τρίπολης

Καρώνης Γέωργιος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.