Επικαιροτητα

Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Διαμαρτυρία επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών έξω από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – Να τοποθετηθούν όλοι οι Υπουργοί για το σχέδιο του ασφαλιστικού

 

 

Σε ακόμη πιο δυναμικές και συνεχείς κινητοποιήσεις προχωρούν οι επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες ενάντια στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Σήμερα από τις δέκα το πρωί ως τη μία το μεσημέρι οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς προχώρησαν σε δυναμική διαμαρτυρία και συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο Χολαργό.

 

Οι επικεφαλής των φορέων των επιστημόνων, των ελευθέρων επαγγελματιών αλλά και της ΚΕΔΕ τόνισαν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι καταστροφικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες και του επιστήμονες της χώρας.

 

Η σημερινή δυναμική κινητοποίηση στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ήταν η πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων δράσεων που έχουν αποφασίσει οι επιστημονικοί φορείς σε όλα τα παραγωγικά Υπουργεία.

 

Οι εκπρόσωποι των φορέων συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Μεταφορών Παναγιώτη Σγουρίδη και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Πέτη Πέρκα και τους εξέθεσαν το σύνολο των αντιρρήσεων για το νέο ασφαλιστικό. Κατά την παράσταση διαμαρτυρίας ζητήθηκε τόσο από τον Υφυπουργό όσο και από τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη να τοποθετηθούν δημοσίως απέναντι στο προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, σύμφωνα και με τις απόψεις που είχε ο Υπουργός ως Πρόεδρος του ΤΕΕ.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό οι μηχανικοί συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις «μαζί με όλους τους άλλους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες, ξεκινώντας σήμερα από το ΥΠΟΜΕΔΙ δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα παραγωγικά Υπουργεία. Γιατί αυτή η καταστροφική αλλαγή στο Ασφαλιστικό, όπως ακριβώς αφορά όλη την κοινωνία, αφορά και όλα τα Υπουργεία, όλη την Κυβέρνηση».

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.