Επικαιροτητα

Τρίπολη - Σκουπίδια... "διπλό" από ημίχρονο! (photos)

Πίκρα από την ισοπαλία του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό, πίκρα κι από το "πρόσωπο" της πόλης μετά τον αγώνα. Σαν πολύ δεν πάει;

Ημέρα ποδοσφαιρική το Σάββατο (6/10) για την Τρίπολη, η οποία ενόψει της αναμέτρησης του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό υποδέχτηκε κάτι παραπάνω από 3.000 φιλάθλους!

Ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής (5/10) είχαν έρθει στην πόλη μας οι πρώτοι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, λίγο μετά την άφιξη της αποστολής της. Η άφιξή τους συνεχίστηκε μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ κορυφώθηκε το απόγευμα, δύο περίπου ώρες πριν την έναρξη του ματς.

Αυτοί οι άνθρωποι, όπως και οι οπαδοί της σκωτσέζικης Χιμπέρνιαν (και αναφερόμαστε σε αυτούς κυρίως λόγω μεγάλου αριθμού) ήρθαν μαζικά στην πρωτεύουσα του νομού, έφαγαν και ήπιαν -άρα άφησαν χρήματα στην πόλη- πήγαν στο γήπεδο και μετά το ματς ξανά στα φαγάδικα και σε καφετέριες!

Όταν "ανοίγεις το σπίτι σου" σε μία γιορτινή μέρα και ξέρεις πόσο κόσμο περιμένεις, προετοιμάζεσαι κατάλληλα σαν καλός οικοδεσπότης! Όταν ξέρεις, ότι έρχονται στην πόλη σου πάνω από 3.000 άτομα, οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος! Κάτι, που, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες από την πλατεία Πετρινού γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου (6/10) δεν έγινε!

Η πρώτη σκέψη: έπρεπε ο Δήμος Τρίπολης και το αρμόδιο για την καθαριότητα τμήμα του να είναι επί ποδός! Επικοινωνήσαμε, λοιπόν, σήμερα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Σωτήρη Παπαδημητρίου, ο οποίος είπε στο arcadia938.gr για το θέμα τα εξής:

"Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε τέτοιες εικόνες σε κεντρικά σημεία της Τρίπολης και μετά από τέτοιον όγκο επισκεπτών, όμως τα χέρια μας είναι δεμένα! Κάθε μέρα, στις 6 π.μ. τα απορριμματοφόρα περνούν από την πλατεία Πετρινού και καθαρίζουν τους υπόγειους κάδους! Κάθε μέρα! Όμως, δυστυχώς, ο Δήμος Τρίπολης αδυνατεί για την λειτουργία 2ης βάρδιας (απογευματινής), ώστε να κρατήσει καθαρή την πλατεία. Κι αυτό, γιατί ήδη δουλεύουμε με μειωμένο προσωπικό! Δουλεύουμε με 4 άτομα λιγότερα!"

"Είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε μέχρι και τον Νοέμβρη, οπότε και θα μπορέσουμε μέσω ΑΣΕΠ να προχωρήσουμε σε προσλήψεις και επάνδρωση δεύτερης βάρδιας για την αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη! Όμως, έχω μία απορία: με τι σκεπτικό πετά κάποιος (ιδιώτης ή επιχειρηματίας) στα σκουπίδια, πάνω στην πλατεία και μάλιστα Σάββατο απόγευμα -και με τόσο κόσμο στην πόλη- μοκέτες χύμα πάνω σε άσπαστα χαρτόκουτα; Μήπως πρέπει όλοι μας να συνεργαστούμε λίγο καλύτερα;"

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδημητρίου απηύθυνε κάλεσμα για συνεργασία των πολιτών με τη δημοτική αρχή: "Θέλω για ακόμα μία φορά να απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο αλλά και στους καταστηματάρχες για συνεργασία! Να γίνεται λίγο καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων τους και να μην προβαίνουν, ειδικά σε μέρες όπως η χτεσινή, σε άτακτη και ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων στους κάδους!"

Υπενθυμίζουμε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας "διαμαρτύρεται" για την εικόνα, που παρουσιάζει η πλατεία Πετρινού τα ξημερώματα... Δείτε εδώ, το προηγούμενο κάλεσμά του για συνεργασία των επιχειρηματιών την πλατείας με την δημοτική αρχή!

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.