Επικαιροτητα

Τρίπολη: Έναρξη σχολικής χρονιάς για τα προσφυγόπουλα! (video, photos)

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη (11/10) στην Τρίπολη η σχολική χρονιά για τα προσφυγόπουλα ηλικίας 5 έως 12 ετών, με γονείς, δασκάλους και παιδιά να χαμογελούν!

Το μεσημέρι της Πέμπτης (11/10) χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τους νέους μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης! Τα παιδιά των προσφύγων, οι οποίοι λίγο μετά το Πάσχα άρχισαν να εγκαθίστανται στην Τρίπολη, καλούνται από σήμερα να εκπληρώσουν τις... μαθητικές τους υποχρεώσεις.

Με 60 παιδιά γέμισε ο αύλειος χώρος του 9ου Δημοτικού Σχολείου, τα οποία σήμερα θα παραλάβουν συμβολικά δωράκια (τετράδιο και μολύβι), θα μπουν στις αίθουσες, θα γνωριστούν με τους δασκάλους τους και θα εγκλιματιστούν, για να αρχίσει από αύριο, Παρακευή, η τετράωρη φοίτησή τους στο δημοτικό.

Σύμφωνα με όσα γονείς και έφηβοι πρόσφυγες είπαν στο arcadia938.gr και επιβεβαίωσε ο Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα, κ. Μαρίνης Μπερέτσος, και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, κ. Φώτης Γκέσουρας, τα παιδιά του νηπιαγωγείου έχουν ήδη ξεκινήσει τη φοίτησή τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ενώ όσα παιδιά όφειλαν να φοιτήσουν σε Γυμνάσιο και Λύκειο, δεν δηλώνουν ενδιαφέρον για φοίτηση, γι' αυτό και δεν έχει οριστεί ακόμα τμήμα για την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους!

Τα μαθήματα του δημοτικού θα διαρκούν 4 ώρες (14:00 - 18:00), η κάθε ώρα θα διαρκεί 45 λεπτά, θα υπάρχουν 2 δεκαπεντάλεπτα διαλείμματα και θα γίνονται στην ελληνική γλώσσα.

Στην έναρξη του σχολικού ωραρίου θα πραγματοποιείται συγκέντρωση στον αύλειο χώρο, όπου θα γίνονται οι απαραίτητες ανακοινώσεις στους μαθητές (θα παραδίδεται η κάθε ανακοίνωση και με μορφή σημειώματος, ώστε με τη βοήθεια του διερμηνέα να κατανοούν τα παιδιά το περιεχόμενο).

Θα υπάρχουν 4 δασκάλες αναπληρώτριες, μία φυσικής αγωγής αναπληρώτρια, μία αγγλικής αναπληρώτρια, ένας συντονιστής μόνιμος, ο κ. Σωκράτης Μεταξάς, ο οποίος έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, για όλη την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου.

"Σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου μόνο το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης λειτουργεί ως τμήμα μονάδα υποδοχής, καθώς μόνο ο Δήμος Τρίπολης έχει πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων!" πρόσθεσε ο κ. Γκέσουρας.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.