Επικαιροτητα

ΚΤΕΛ Πελ/σου: Σύμπραξη δυνάμεων για κάτι καινούργιο (video)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, την Τρίτη (16/10), οι πρόεδροι των ΚΤΕΛ της περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του προέδρου της ομοσπονδίας συνδικάτων μεταφορών της χώρας, κ. Σοφοκλή Φάτσιου.

Ο στόχος της συνάντησης ήταν η προοπτική συνεργασιών των ΚΤΕΛ της Περιφέρειας με σκοπό την ουσιαστική λειτουργία των υπεραστικών συγκοινωνιών.

"Η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι ο στόχος μας", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας κ. Κουτσόγιωργας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΟΑΥΣ κ. Φάτσιος, δήλωσε πως το λειτουργικό κόστος των ΚΤΕΛ είναι μεγαλύτερο αυτών που κερδίζουν από το επιβατικό κοινό, καθώς οι περισσότεροι επιβάτες ταξιδεύουν με μειωμένα εισιτήρια, χωρίς τα ΚΤΕΛ να έχουν οικονομική στήριξη.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη το απόγευμα, 16 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της "Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αρκαδίας Α.Ε." στην Τρίπολη κοινή σύσκεψη των Προέδρων των Κ.Τ.Ε.Λ. περιοχής Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν ο χρήσιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ Προέδρων και Μελών, ο οποίος θα ευνοήσει στην προώθηση διαδικασιών μεταξύ των Κ.Τ.Ε.Λ. της Περιφέρειας.

Κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αρκαδίας Α.Ε., κ. Νικολάου Κουτσόγιωργα, στην συνάντηση παρέστησαν: Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Υ.Σ., κ. Σοφοκλής Φάτσιος, Ο Πρόεδρος της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αργολίδας Α.Ε., κ. Αργύρης Μαρούσης, Ο Πρόεδρος της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Κορινθίας Α.Ε., κ. Νότης Μάρκελος, Ο Πρόεδρος της Κ.Τ..ΕΛ. Νομού Λακωνίας Α.Ε., κ. Δαμιανός Σταθάκος, Ο Πρόεδρος της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Μεσσηνίας Α.Ε., κ. Νικήτας Μπούρας όπως επίσης και μέλη των διοικητικών συμβουλίων τους.

Ο Πρόεδρος της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αρκαδίας Α.Ε., κ. Κουτσόγιωργας και οικοδεσπότης της συνάντησης αυτής των προέδρων τόνισε: ”..πως σκοπός της συνάντησης αυτής είναι η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού σε ενδονομαρχιακό και δια νομαρχιακό επίπεδο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι μόνο. Αφορμή αυτού του εγχειρήματος είναι πρόσφατο ταξίδι μου στην Ελβετία, όπου για να εξυπηρετηθώ από τα διάφορα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της περιοχής ολοκλήρωσα τις μετακινήσεις μου με ένα ενιαίο εισιτήριο. Δεν θα παρέλειψω να αναφερθω σε σύμπραξη δυνάμεων με την δημιουργία ενιαίων δρομολογίων όπως για παράδειγμα προς Θεσσαλονίκη να γίνεται με ένα Λεωφορείο και σε καθημερινή βάση απ΄οτι εβδομαδιαία και να επιβιβάζει και να αποβιβάζει καθ'όλη την διαδρομή.”

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Υ.Σ., κ. Σοφοκλής Φάτσιος, αφού ευχαρίστησε την ενέργεια του Προέδρου της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αρκαδίας, επεσήμανε ότι: ”...τα Κ.Τ.Ε.Λ. είναι ο κυριότερος και ο αξιόπιστος μεταφορικός φορέας της Ελλάδος, όπου μεταφέρει το 80% του επιβατικού κοινού. Θέλω να αναφερθώ στο γεγονός πως στην Πελοπόννησο υστερεί η σύμπραξη και η συνεργασία των Κ.Τ.Ε.Λ. σε αντίθεση με την Βόρειο Ελλάδα και με άλλες περιφέρειες της Ελλάδος. Στο παρελθόν είχαμε κάνει κάποιες προσπάθειες αλλά δεν ευδοκίμησαν. Αλλά τώρα που υπάρχει το ενδιαφέρον αυτό, είναι για την καλή εξυπηρέτηση του πολίτη.

Να αναφέρω οτι το 2010 οι εισπράξεις ετησίως των ΚΤΕΛ ήταν στα 5 δις και το 2017 τα 4,7 δις. Τότε που το πετρέλαιο είχε 0,90 λεπτά και σήμερα αγγίζει το 1,40 ευρώ. Οπότε καταλαβαίνεται πόσο σημαντικό είναι αυτές οι συμπράξεις των ΚΤΕΛ.

Προσπαθούμε να έχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των ΚΤΕΛ όσο και των πολιτών με το χαμηλότερο κόστος. Εγκρίθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα 16 εκ. από τα ΕΣΠΑ και θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα για να έρθει και το ενιαίο εισιτήριο που θα μπορεί να πηγαίνει ο πολίτης οπουδήποτε. Πάνω σε αυτό σε λίγο καιρό θα ψηφιστεί και το νέο νομοσχέδιο από το Υπουργείο Μεταφορών που δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας το προηγούμενο ο 4199 και ο κυρίαρχος στόχος μας πέραν από την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τον αλληλοσεβασμό των μελών μας, είναι να συμβάλουμε και στη παροχή κοινωνικής πολιτικής αφού εξυπηρετούμε με τις καλύτερες υπηρεσίες Α.Μ.Ε.Α., φοιτητές, πολύτεκνους και διάφορα άλλα κοινωνικά στρώματα.

Να φανταστείτε οτι σε ετήσια βάση στα ΚΤΕΛ η μεταφορά των ΑΜΕΑ είναι στα 17 εκ. και εισπράττουμε τα 5. Στους φοιτητές είναι 19 εκ και εμείς εισπράττουμε 7 εκ. Στα πολύτεκνα είναι 12,7 εκ και εισπράττουμε 1 εκ. κ.α Καλή επιτυχία σας εύχομαι στην όλη προσπάθεια της σύμπραξης αυτής.

Ο Πρόεδρος της Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Αργολίδας Α.Ε., κ. Αργύρης Μαρούσης, ευχαρίστησε και χαιρέτησε με την σειρά του την πρωτοβουλία του κ. Κουτσόγιωργα, τονίζοντας ότι ”..η κίνηση αυτή είναι σε καλό δρόμο και πιστεύω σε μια καλή συνεργασία, η οποία θα είναι για το καλό όλων των Κ.Τ.Ε.Λ. της Πελοποννήσου και του επιβατικού μας κοινού.”

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Κ.Τ.Ε.Λ Νομού Κορινθίας Α.Ε., κ. Νότης Μάρκελος ευχαριστώντας και χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία αυτή λέγοντας οτι πέρα το οτι ”...ο επιβάτης είναι πελάτης μας είμαστε αυτής της άποψης που γίνετε απόψε εδώ για να επιδιώξουμε και τα κόστη μας να χαμηλώσουμε και τον επιβάτη να εξυπηρετήσουμε. Να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας που είναι παρών και αρωγός στις όποιες προσπάθειες που κάνουμε όλοι εμείς οι μέτοχοι των ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδας. Οι συνεργασίες και για εμάς τους Πελοποννησίους όπως είναι ο Σταθμός του Ισθμού εξυπηρετεί όλους τους προορισμούς. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε ένα τέτοιο εγχείρημα για το καλό του επιβατικού κοινού και των μελών μας. Και μέσα από τον διάλογο θα βγει ένα καλό αποτέλεσμα για πολλές συνεργασίες.”

Με την σειρά του ο Πρόεδρος της ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας Α.Ε. κ. Νικήτας Μπούρας αναφέρθηκε για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του ΚΤΕΛ Αρκαδίας και είπε οτι: ”..Εμείς είμαστε ανοικτοί σε όποια συζήτηση που πρωταρχικό στόχο έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μεριμνά μας ο επιβάτης επιβιβαζόμενος σε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ να έχει τις καλύτερες υπηρεσίες από εμάς. Προσπαθούμε και πιστεύουμε οτι καθημερινά κάνουμε έναν αγώνα και μετά από έναν σωστό διάλογο και συζήτηση, θα βγάλουμε καλύτερα αποτελέσματα.”

Τέλος από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΤΕΛ Νομού Λακωνίας Α.Ε. κ. Δαμιανός Σταθάκος τόνισε με την σειρά του αφού ευχαρίστησε των κ. Κουτσόγιωργα οτι: ”εμείς είμαστε ανοικτοί σε όποια συνεργασία και με την βοήθεια την Ομοσπονδίας όπως έχει κάνει πολλές φορές θα καταφέρουμε να το προχωρήσουμε αυτό το εγχείρημα και να πετύχουμε.”

Ολοκληρώνοντας την συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας κ. Νίκος Κουτσόγιωργας ευχαρίστησε τους Προέδρους των υπολοίπων ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας τους και ευχήθηκε το εγχείρημα αυτό να ευοδώσει προς το καλύτερο των μετόχων και του επιβατικού κοινού της Πελοποννήσου...

Δείτε ολόκληρη την συνάντηση των προέδρων της περιφέρειας Πελοποννήσου:

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.