Επικαιροτητα

Πλάκας: Εύκολη η ένταξη των προσφύγων στην Τρίπολη! (video, photos)

Η ελληνική πολιτεία μπόρεσε όλο αυτό το διάστημα να επιτύχει στη διαχείριση του προσφυγικού, ανάμεσα σε όλα τα άλλα γιατί η αυτοδιοίκηση έδωσε μεγάλη στήριξη, δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μιλτιάδης Πλάκας, στο πλαίσιο ημερίδας για τους πρόσφυγες στην Τρίπολη. 

Ημερίδα διοργάνωσε σήμερα Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, η Aναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης στο πλαίσιο του έργου "Διαμονή και βοήθεια σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην Τρίπολη" του προγράμματος ESTIA, με θέμα: "Mαθαίνω την πόλη που ζω. Ζούμε μαζί".

Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα ESTIA της Ύπατης Αρμοστείας "φιλοξενεί" 22.000 πρόσφυγες ενώ μέχρι τα τέλη του έτους ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τους 27.000. Η Ύπατη Αρμοστεία συνεργάζεται με 10 Δήμους της χώρας, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Τρίπολης.

Οι πρόσφυγες στην Τρίπολη είναι περισσότεροι από 300 και"είμαστε χαρούμενοι για την επιτυχία του προγράμματος στην Τρίπολη", δήλωσε η Επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών και Πελοποννήσου της UNHCR κα. Maha Kashoor.

Ο Πρόεδρος της Aναπτυξιακής Πάρνωνας Α.Ε. κ. Μαρίνος Μπερέτσος δήλωσε πως "είμαστε πολύ ευχαριστημένοι σαν εταιρεία για την συνεργασία που έχουμε με την Ύπατη Αρμοστεία. Αυτή την εμπειρία που αποκτήσαμε σε αυτό το έργο θέλουμε να την μεταφέρουμε και στους άλλους φορείς διαχείρισης.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας της μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μιλτιάδης Πλάκας δήλωσε μετά το πέρας της ημερίδας ότι: "Σήμερα η αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει νέους στόχους. Στόχους που έχουν να κάνουν με την ένταξη και προγράμματα ένταξης που έχουν να κάνουν με την μετατροπή της κοινωνίας σε έναν καταλύτη υποδοχής και φιλοξενίας. Είναι η εγγύηση ότι η ένταξή τους θα γίνει με έναν ομαλό τρόπο. Το μοντέλο το οποίο προωθούμε είναι η διασπορά των προσφύγων σε διάφορες μικρές περιοχές της χώρας γιατί η ένταξή τους στη κοινωνία είναι πιο εύκολη."

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα ESTIA θα διαχειρίζεται μέχρι το 2019 η Ύπατη Αρμοστεία, ενώ το 2020 θα περάσει στο ελληνικό κράτος

 

Δείτε το βίντεο εδώ...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.