Επικαιροτητα

ΤΖΙΟΥΜΗΣ: "Το φιάσκο και η αναξιοπιστία Παυλή"

Σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο" Κώστας Τζιούμης κατακεραυνώνει τον Δήμαρχο Τρίπολης για το θέμα των απορριμμάτων, αλλά και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για μια πράξη υποβάθμισης και ευτελισμού του συμβουλίου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

 

Η ανακοίνωση:

 

Προχθές υπήρξε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την ενημέρωση του συμβουλίου από τον κ. δήμαρχο για την διαχείριση των απορριμμάτων. Την συνεδρίαση αυτή είχαμε ζητήσει όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας εδώ και αρκετούς μήνες.

 

Τελικά ήταν μια συνεδρίαση παρωδία, μια συνεδρίαση φιάσκο. Ακούσαμε για άλλη μια φορά τον δήμαρχο να μας λέει, τι έχει γίνει έως σήμερα ,τα οποία τα έχομε ακούσει πολλές φορές κατά το παρελθόν. Δεν μας είπε τίποτα όμως ,για το τι θα κάνει από εδώ και πέρα. Ανέφερε ότι ετοιμάζει,σε συνεργασία με κάποιο ινστιτούτο της Βιέννης,πρόταση που θα λύνει οριστικά το θέμα της διαχείρισης των οικιακών αποβλήτων,με μηδενικό υπόλειμμα (!!!!),και χωρίς κόστος για τους πολίτες. Επίσης θα προβλέπει αποκατάσταση όλων των χωματερών. Αλλά δεν μπορεί να μας πει λεπτομέρειες και θα μας ενημερώσει για αυτή την θαυμαστή λύση σε επόμενο συμβούλιο. 

 

Ο επικεφαλής της παράταξης μας ,Κώστας Τζιούμης,στην τοποθέτησή του τόνισε τα εξής:

 

Βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν.Το έργο της περιφέρειας έπρεπε να τελειώσει το 2012 και είμαστε στο 2016 κι ακόμη δεν έχει υπογραφεί σύμβαση.Σύμβαση όμως που προβλέπει υψηλό κόστος,υποχρεωτική ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα και μακροχρόνια (28 έτη) δέσμευση. 

 

Πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει, αν το σχέδιο της Περιφέρειας ακυρώνεται, όπως έλεγε προ 2μηνου ο αρμόδιος υπουργός ή αν διαπραγματεύονται με την ΤΕΡΝΑ για καλύτερους όρους σύμβασης, όπως λένε τώρα. 

 

Όσοn αφορά στο δήμο Τρίπολης, τονίσαμε ότι από το 2012 που έκλεισε το πλάτωμα,ο κ Σμυρνιώτης ,παρότι είχαν συμφωνήσει οι περισσότερες παρατάξεις ,να προχωρήσει ο Δήμος στην προσωρινή διαχείριση (που περιελάμβανε εντατικοποίηση της ανακύκλωσης,διαλογή στην πηγή στη συνέχεια μηχανική διαλογή των υπολοίπων ανακυκλώσιμων υλικών, κομποστοποίηση του οργανικού τμήματος και τελικά δεματοποίηση του υπολείμματος), δεν προχώρησε σε τίποτε από όλα αυτά. Αντίθετα δημιούργησε μία νέα χωματερή στην Αγία Τριάδα,έκανε πανάκριβες μεταφορές στην Αθήνα,  για μεγάλο διάστημα τα σκουπίδια έμειναν κάτω στους δρόμους,άλλοτε τα έβρισκαν θαμμένα σε γειτονικούς δήμους (Μεγαλόπολη) και άλλα τραγελαφικά. 

 

Τελικά όταν παρέδωσε τον Αύγουστο του 2014 την Δημοτική Αρχή ,το αποτέλεσμα στο θέμα αυτό ήταν ένα μεγάλο μηδενικό συν μία καινούργια χωματερή. 

 

Ακολούθως ανέλαβε ο κ Παυλής, ο οποίος προεκλογικά έλεγε ότι είχε την λύση στο τσεπάκι, σταμάτησε την εναπόθεση στην Αγία Τριάδα και άρχισε ένας νέος τραγέλαφος. 

 

Θα έκανε μεταφόρτωση έλεγε αρχικά στον Άγιο Κωνσταντίνο, μετά στο Θάνα, μετά έκανε μέσα στην πόλη ,στο βιολογικό ,στο ΙΚΑ κλπ. Ανακοίνωνε ότι σε 15 μέρες, θα είχε λύσει το πρόβλημα και τελικά τα σκουπίδια έμειναν κάτω στους δρόμους. 

 

Ακολούθως είχε εξαγγείλει με στόμφο στο δημοτικό συμβούλιο ,τη λύση στο Μεγαβούνι ,το οποίο θα ήταν έτοιμο το Φεβρουάριο του 2015.

 

Τα σκουπίδια συνέχιζαν να μένουν στους δρόμους, ανακοίνωσε την εναπόθεση στο Λεβίδι, τη μεταφορά στην Κοζάνη και άλλα πολλά. Πέρασαν 6-7 μήνες με τα απορρίμματα να σαπίζουν στους δρόμους,με τους πολίτες να διαμαρτύρονται με πορείες και τελικά μπροστά στο αδιέξοδο, που είχε δημιουργήσει, κάλεσε όλες τις παρατάξεις ,για να δούμε τι θα κάνουμε. Αποφασίσθηκε ομόφωνα να βρεθεί ιδιωτικός χώρος, για να μεταφερθούν τα σκουπίδια προσωρινά, ώστε να αδειάσει η πόλη και τα χωριά μας. 

 

Επέλεξε ο ίδιος τον Άγιο Βλάση και δήλωσε πάλι με στόμφο στο συμβούλιο, ότι μέχρι το τέλος Μαίου του 2015 θα έχει καθαρίσει τον χώρο εκεί. 

 

Μετά από ενάμιση χρόνο δημαρχίας του κ Παυλή,το αποτέλεσμα σήμερα είναι ένα τεράστιο ,εκκωφαντικό μηδενικό, με μία καινούργια χωματερή μέσα στο δάσος,χωρίς φύλαξη,χωρίς πυροπροστασία με κίνδυνο οποιαδήποτε στιγμή να καεί όλο το δάσος.Από τις δέκα εξαγγελίες για τα σκουπίδια που έκανε ,πάντα με στόμφο και βεβαιότητα ο κ Παυλής δεν υλοποίησε ούτε μία.

 

Έχει πλέον απολέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας. 

 

Αδυνατούμε να πιστέψουμε, οτιδήποτε εξαγγέλλει πλέον.

 

Ζητούμε λοιπόν, να φέρει άμεσα στο συμβούλιο (γιατί είναι υπαρκτός ο κίνδυνος,  να μείνουν πάλι τα απορρίμματα στους δρόμους) συγκεκριμένο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, όπου θα περιγράφεται ακριβώς η μέθοδος διαχείρισης, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της, το κόστος για τους πολίτες και τον δήμο και τις εγγυήσεις, που θα υπάρχουν.

 

Τότε θα συζητήσουμε στο συμβούλιο μαζί του και θα καταθέσουμε και συγκεκριμένες δικές μας προτάσεις, που ήδη έχουμε ως παράταξη επεξεργαστεί.

 

Δεν θέλουμε άλλα μεγάλα λόγια από τον δήμαρχο, θέλουμε να δούμε έργο. 

 

Κλείνοντας,θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι για άλλη μια φορά προχθές, είχαμε μία πράξη υποβάθμισης και ευτελισμού του δημοτικού συμβουλίου.Ο δήμαρχος ζήτησε στο τέλος της συνεδρίασης, να του δώσει το συμβούλιο συναίνεση, για να συνεχίσει μια συνεργασία, που έχει ήδη αρχίσει μόνος του (χωρίς καμία απόφαση),με κάποιο ερευνητικό ινστιτούτο της Βιέννης.Ζήτησε δηλαδή, να ψηφίσουμε τη συνεργασία με κάποιο ινστιτούτο, που δεν ήξεραν ούτε το όνομά του, που δεν μας είπε, τι ακριβώς θα προσφέρει στο δήμο,για πόσο χρονικό διάστημα,ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις του δήμου απέναντί του, δηλαδή κυριολεκτικά γουρούνι στο σακί ,που λέει κι ο λαός. Και όμως ψηφίσθηκε από την παράταξή του !!!!!

 

Συνυπεύθυνος για αυτή την μελανή στιγμή του συμβουλίου είναι και ο πρόεδρος,ο κ. Κακλαμάνος, ο οποίος λειτούργησε κατά παράβαση του κανονισμού, θέτοντας σε ψηφοφορία την πρόταση του δημάρχου, ενώ δεν υπήρχε στην ημερησία διάταξη. 

 

Ο κανονισμός είναι σαφής και λέει ότι για τα θέματα της ημερησίας διάταξης, θα πρέπει να υπάρχει εισήγηση, την οποία να έχουν οι σύμβουλοι τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν. 

 

Για το χθεσινό συμβούλιο η πρόσκληση είχε μοναδικό θέμα, την ενημέρωση από τον δήμαρχο για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πουθενά δεν ανέφερε και δεν είχε εισήγηση για συνεργασία με το ινστιτούτο. Συνεπώς η απόφαση που ελήφθη, είναι παράνομη και εννοείται ότι θα ακυρωθεί.  

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.