Επικαιροτητα

Η τελική απόφαση για τον Σφακιανάκη

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη μετά την αποδοχή της προσφυγής του για ακύρωση της μετάθεσής του στον κλάδο διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

 


Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης από το αρχηγείο με νέα απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα ο κ. Σφακιανάκης θα είναι τελικά βοηθός επιτελάρχη και θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής.


Από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αν. υπουργού Νίκου Τόσκα.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο υπουργός από νωρίς το απόγευμα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του προκειμένου να ανοίξει η συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα την οποία έχουν αφήσει ελεύθερη οι αγρότες από την ελληνική πλευρά αλλά παραμένει κλειστή από την πλευρά της Βουλγαρίας.


Σε ότι αφορά την υπόθεση του κ. Σφακιανάκη πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι βρέθηκε τελικά αυτή η λύση και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί βοηθός επιτελάρχη καθώς η επιτελάρχης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις αφού θα συνεχίσει να έχει ευθύνη για το προσφυγικό.


Το ιστορικό


Νωρίτερα, στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ ανέβηκε ανακοίνωση που ανέφερε ότι "επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α".


Ο υποστράτηγος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., είχε μετακινηθεί στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ως προϊστάμενος.


Στην πραγματικότητα ήταν μία γραφειοκρατική θέση, μια καρέκλα που δεν απαιτεί περγαμηνές δραστήριου στρατηγού. Με την τοποθέτηση αυτή διατηρούσε μεν τον βαθμό του, ωστόσο θεώρησε οτι υποβαθμίζεται.


Δηλώσεις Τόσκα στη Βουλή


Την ίδια ώρα ν' απαξιώσει το έργο και την προσφορά του Μ. Σφακιανάκη επιχείρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας μιλώντας στην Βουλή.


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, ο υπουργός είπε "για τον κύριο Σφακιανάκη που έχει γίνει ντόρος, η αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας και της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές ικανότητες και την προσφορά των στελεχών στην κοινωνία και όχι με βάση τις δημόσιες σχέσεις και τον χρόνο που τους προσφέρουν στα τηλεοπτικά μέσα".


Ανέφερε δε είπε ότι οι κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας γίνονται με κριτήρια που βασίζονται στις πραγματικές ικανότητες και "όχι με ποιους βουλευτές "πιάνουν".


Ο βουλευτής της ΝΔ του απάντησε: "Ακολουθείτε όσα σας λέει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε λίγο θα προσλάβετε και ανθρώπους από τα Εξάρχεια".


Μεθόδευση


Κύκλοι συνεργατών του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για "παράξενη μεθόδευση μετακίνησής του σε άλλη υπηρεσία, την οποία ο Εμμ. Σφακιανάκης δεν αποδέχεται", ενώ είχαν αναφέρει ότι "θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να αποτρέψει αυτήν τη μετακίνηση".


Στελέχη της Κατεχάκη, που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ανέφεραν μόλις έγινε γνωστή η απομάκρυνση του Σφακιανάκη, ότι "η συγκεκριμένη επιλογή ήταν μη αναμενόμενη και εντελώς αδικαιολόγητη, αφού μόνο επιτυχίες έχει να επιδείξει εδώ και 20 χρόνια κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος.


Μερίδα υψηλόβαθμων αξιωματικών δεν έβλεπαν με καλό μάτι την προβολή που έχαιρε λόγω των δραστηριοτήτων του, θεωρώντας ότι ο υποστράτηγος θα αποτελούσε μόνιμη απειλή για το δικό τους μέλλον".

 

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.