Επικαιροτητα

ΠΑΥΛΗΣ: "Κάδοι σε κάθε σπίτι, που θα ελέγχονται" (VIDEO)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, όπου και απάντησε στα όσα του προσάπτει γύρω από το θέμα των απορριμμάτων η αντιπολίτευση. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό του Δήμου.

 

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

 

Αναφορικά με τα όσα του προσάπτει η αντιπολίτευση για απραγία και καθυστερήσεις:

 

Δεν άκουσα τίποτα καινούργιο από τις άλλες παρατάξεις. Οι τοποθετήσεις τους είναι κενές περιεχομένου.

 

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε για να ξεκαθαριστεί το πώς έχει η κατάσταση σήμερα και το ποιες είναι οι σκέψεις για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα. 

 

Εγώ είμαι δήμαρχος 1,5 χρόνο. Γιατί δεν λέει κανείς τι έκαναν τόσα χρόνια; Η απάντηση είναι μεταφορές και τίποτα άλλο. Χαθήκανε 3,5 χρόνια. Δεν φροντίσανε καν να έχουν ένα κανονικό αδειοδοτημένο χώρο και όχι εικονικό, όπως ο Άγιος Κωσταντίνος. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος πως το ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ θα έκανε πιλοτική διαχείριση στον Άγιο Κωσταντίνο και με μικρές ποσότητες. Αυτή είναι η αλήθεια.

 

Είχαν κάποιοι την απαίτηση να συνεχίσουμε τις παρανομίες τους στην Αγία Τριάδα. Εμείς βρήκαμε όμως χώρο στο Μεγαβούνι και μέσα στο 2014 πριν καν λήξουν οι 4 μήνες είχαμε καταθέσει και περιβαλλοντική μελέτη. Άρα ποια είναι η ευθύνη που μας καταλογίζουν για καθυστερήσεις; Τι φταίει ο Δήμος που οι υπηρεσίες και οι διαδικασίες καθυστερούν; Δεν είναι δική μας ευθύνη το ότι δεν μπορούν να συσταθούν επιτροπές και αλλάζουν διαρκώς οι νόμοι.

 

Κάποιοι λένε διάφορα και συνεχίζουν την καραμέλα για καθυστερήσεις, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κάνουν αντιπολίτευση. Θέλουν να βγαίνουν στο γυαλί και παίζουν με τον πόνο των πολιτών.

 

Αναφορικά με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

 

Υπάρχει νομιμότητα στη λύση της Περιφέρειας. Έχει ελεγχθεί από παντού και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Η ταμπακιέρα όμως, του τι θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες είναι αυτό που μας απασχόλησε έντονα. Επίσης η λύση της Περιφέρειας δεν είναι συνολική. Δεν γίνεται αναφορά στα ογκώδη, τα τηγανέλαια κ.α

 

Αναφορικά με το τι θα κάνει ο Δήμος: 

 

Έχουμε χώρο διαχείρισης και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα προχωρήσουμε για να φτιάξουμε την εγκατάσταση. (Υπάρχουν τα 600.000 ευρώ από το Κράτος)

 

Επιπλέον θα προχωρήσουμε σε σύνταξη τοπικού σχεδίου διαχείρισης με συγκεκριμένες λύσεις για το σύνολο των απορριμμάτων. Ξεκινάμε από το κάθε σπίτι. Κάθε νοικοκυριό θα έχει τους δικούς του κάδους. Το κάθε σπίτι θα υπογράψει ότι παρέλαβε κάδους και θα ελέγχονται όλοι οι πολίτες, για το εάν εφαρμόζουν αυτά που πρέπει, αν και οφείλω να σας πω, πως έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες. Όσοι λοιπόν ακολουθήσουν τα όσα θα τους υποδείξουμε, θα ανταμείβονται.

 

Το κόστος διαχείρισης από την παραγωγή μέχρι το τέλος, για όλη δηλαδή την διαδικασία, θα ανέρχεται στο ¼ της σημερινής τιμής. Δεν θα ξεπερνά τα 40 ευρώ με ΦΠΑ.

 

Αναφορικά με τον Άγιο Βλάση και το γιατί δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί περίφραξη:

 

Δεν χάθηκε και ο κόσμος που δεν υπάρχει περίφραξη. Η περίφραξη ήταν για να μην πλησιάζουν ζώα ή άνθρωποι, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια δολιοφθορά. Ο χώρος φυλάσσεται διαρκώς και ξέρουμε ποιοι πηγαίνουν.

 

Αναφορικά με την δήλωση του Κώστα Τζιούμη, πως πήγε στο σημείο και δεν βρήκε κανέναν να φυλάει το χώρο:

 

Θα έπεσε πάνω στην αλλαγή.

 

Ακολουθεί βίντεο....

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.