Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Αντιδρούν οι ιερείς στη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών προειδοποιεί με κινητοποιήσεις. 

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των ιερέων στη συμφωνία των 15 θέσεων, για τον "εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας", όπως την χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Οι ιερείς αντιδρούν πρωτίστως και κυρίως στο ζήτημα της μισθοδοσίας τους, καθώς βάσει της συμφωνίας, από εδώ και στο εξής δε θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά υπάλληλοι της Εκκλησίας των οποίων η μισθοδοσία θα χορηγείται υπό τη μορφή επιδότησης από το Κράτος.

Σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσε ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, τονίζεται πως πρόκειται για συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ενώ μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου τόνισε πως οι ιερείς αισθάνονται "προδομένοι", αφού "συζήτησαν για εμάς χωρίς εμάς, χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα".

"Ποιος ο λόγος να αλλάξει η μορφή των συμβάσεων, που από δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουμε συμβάσεις, αφού επιδοτούνται οι αμοιβές μας", διερωτήθηκε ο Γεώργιος Βαμβακίδης, υπογραμμίζοντας ότι, "υπάρχουν πολλά θέματα πίσω από τη συμφωνία που είναι έωλα" και ανέφερε χαρακτηριστικά το θέμα της ιατρικής περίθαλψης και των προαγωγών των ιερέων. Βλέπουμε προβλήματα που ενδεχομένως θα αγγίξουν την κοινωνία", είπε σχετικά.

Σε ένα δεύτερο θέμα που στέκονται οι ιερείς, είναι αυτό των συμβόλων, με τον Αντιπρόεδρό τους να παραδέχεται ότι "το ζήτημα διατυπώθηκε σε θεωρητικό επίπεδο, όμως στην πράξη βλέπουμε ότι οι εικόνες έχουν αφαιρεθεί από πολλά κτήρια".

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του κλήρου, ο πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης διευκρίνισε πως αναμένουν τη σύγκλιση της Ιεραρχίας, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι "η συμφωνία δεν θα επικυρωθεί από το σύνολο της ιεραρχίας".

 

Ωστόσο, είπε πως "αν περάσει η συμφωνία, τότε προφανώς θα αντιδράσουμε με ειρηνικό τρόπο".

Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν προανήγγειλε διαμαρτυρίες σε υπουργεία.

"Δεν είναι συμφωνία Εκκλησίας – Κράτους, είναι συμφωνία δύο προσώπων", κατέληξε.

 

Πηγή: ant1news.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.