Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Μείωση των κτηνοτρόφων στην Αργολίδα

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που καταγράφονται στην Αργολίδα για τη συνολική εικόνα της κτηνοτροφίας, που δείχνει να υποχωρεί ως επαγγελματική δραστηριότητα σε μεγάλο βαθμό και να αφήνει πολλά ερωτηματικά για το μέλλον.

Χαρακτηριστικό είναι το μειωμένο ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε τόσο το 2014 όσο και το 2017 για τη συμμετοχή στα προγράμματα των Νέων Αγροτών. Συγκεκριμένα, το 2014 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα 167 άτομα και από αυτά μόλις 19 ήταν για την κτηνοτροφία. Το ίδιο φαινόμενο επαναλήφθηκε το 2017, όταν κατέθεσαν αιτήσεις 165 άτομα και μόλις 17 από αυτά ήταν για την κτηνοτροφία. Άλλο ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την αρνητική πορεία της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία είναι ότι από τις αρχές του 2017 μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2018 αποχώρησαν από το επάγγελμα 110 άτομα, νεαρής και μεγάλης ηλικίας. Αυτό παράλληλα σημαίνει και αυτόματη μείωση της εκτροφής ζώων κατά τουλάχιστον 1.500, αφού σε άλλες περιπτώσεις υπάρχουν κτηνοτρόφοι που έχουν μόλις δέκα ζώα και άλλοι που έχουν πάνω από πενήντα.

Ο Λευτέρης Αντωνάκος, μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων, αναφερόμενος στα προβλήματα της Αργολίδας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι "τα χωράφια για να καλλιεργηθούν τα κτηνοτροφικά φυτά έχουν ακριβό νοίκι και στα περισσότερα πλέον έχουν μπει δέντρα. Δεν υπάρχουν χωράφια για την κτηνοτροφία. Στην Αρκαδία είναι 10-15 ευρώ το ενοίκιο και εδώ φτάνει τα 80 με 100 ευρώ".

 

Πηγή: ypaithros.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.