Επικαιροτητα

Διαγωνισμός ρομποτικής από μικρούς... επιστήμονες! (VIDEO)

Στην πόλη της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (01/10) 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου. 

 

Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γενικού Λυκείου.

 

Οι μαθητές, που είχαν δηλώσει συμμετοχή, διαγωνίστηκαν με ρομπότ που είχαν κατασκευάσει και αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή.  

 

Η διοργάνωση έγινε ενόψει του Εθνικού Διαγωνισμού, που πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO HELLAS (www.WROHellas.gr), υποστηρίζεται από επιστημονικές οργανώσεις και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι δύο νικήτριες ομάδες του Εθνικού Διαγωνισμού θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad - www.wro2015.org) που διοργανώνεται φέτος στη Ντόχα του Κατάρ στις 6-8 Νοεμβρίου.

 

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο σχολικός σύμβουλος πληροφορικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Σταύρος Κοτσάκης:

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.