Επικαιροτητα

TEE: "Να μην καταργηθεί το ΕΛΙΝΥΑΕ στην Τρίπολη"

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου με ανακοίνωσή του, ζητά την ανάκληση της απόφασης για κατάργηση του παραρτήματος Πελοποννήσου του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, με έδρα στην Τρίπολη.

Ανάκληση απόφασης κατάργησης παραρτήματος Πελοποννήσου του ΕΛΙΝΥΑΕ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για τη λήξη λειτουργίας του Παραρτήματος Πελοποννήσου του ΕΛΙΝΥΑΕ και την απόλυση της συναδέλφου Μηχανικού που εργάζεται εκεί.

Διαπιστώνουμε ότι δεν εισακούστηκαν οι θέσεις που είχαμε καταθέσει το Σεπτέμβριο του 2017, που μαζί με άλλους φορείς, είχαμε θέσει το ζήτημα της αναγκαιότητας της συνέχισης λειτουργίας των περιφερειακών δομών του ΕΛΙΝΥΑΕ, όπως και του παραρτήματος Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη.

Θεωρούμε ότι ενέργειες - πολιτικές που υπονομεύουν τις δυνατότητες προώθησης της ουσιαστικής έρευνας για την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, επιδεινώνουν τις συνθήκες εργασίας και δημιουργούν προϋποθέσεις αύξησης των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

Το ΕΛΙΝΥΑΕ είναι το μοναδικό ερευνητικό Ινστιτούτο στη χώρα μας που αναπτύσσει μελετητικό και πληροφοριακό έργο και μπορεί να υποστηρίξει τους εργαζόμενους για θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας. Ως εκ τούτου είναι μεγάλη η αναγκαιότητα της ουσιαστικής λειτουργίας του Ινστιτούτου και ιδιαίτερα των Παραρτημάτων του στην περιφέρεια, με ενίσχυση τους.

Να επισημάνουμε την άψογη συνεργασία που έχουμε με το Παράρτημα Πελοποννήσου του ΕΛΙΝΥΑΕ όλα αυτά τα χρόνια. Συνεργασία η οποία έχει αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη, γόνιμη και εποικοδομητική στα μέλη μας Μηχανικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου κατόπιν των ανωτέρω, ζητά:

• Την ανάκληση της απόφασης για κατάργηση του παραρτήματος Πελοποννήσου του ΕΛΙΝΥΑΕ με έδρα στην Τρίπολη και για απολύσεις των συναδέλφων που εργάστηκαν σε αυτό.

• Την άμεση αύξηση της χρηματοδότησης του Ινστιτούτου από το ΛΑΕΚ και από άλλες πηγές χρηματοδότησης.

•Την αναβάθμιση της ελλιπούς υλικοτεχνικής υποδομής και της ανάπτυξης του αναγκαίου έργου του ΕΛΙΝΥΑΕ με περιεχόμενο δράσεων που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές οξύτατες ανάγκες των εργαζομένων της χώρας για την προστασία τους από τον επαγγελματικό κίνδυνο.

 

Η Πρόεδρος ΤΕΕ Πελοποννήσου

Χαρίκλεια Δ. Τσιώλη

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.