Επικαιροτητα

Cyber Monday με μεγάλες εκπτώσεις!

Μετά την Black Friday σειρά παίρνει σήμερα η Cyber Monday με μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές για τους καταναλωτές που θα κάνουν ηλεκτρονικές αγορές. 

Η Cyber Monday, όπως και η Black Friday, έρχεται από τις ΗΠΑ και γίνεται τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. 

Αφορά αποκλειστικά σε αγορές που θα γίνουν μέσω διαδικτύου από ηλεκτρονικά καταστήματα μεγάλων αλυσίδων ή και από μικρότερα e-shops. 

Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου ξεκίνησε το 2013 και διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Στη Cyber Monday μπορούν να συμμετέχουν όσα ηλεκτρονικά καταστήματα το επιθυμούν και πέρσι η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη. 

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Εάν οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν ένα κατάστημα και θέλουν να παραγγείλουν από αυτό καλό είναι να κάνουν πρώτα μια μικρή έρευνα. 

Επίσης πρέπει να είναι προσεκτικοί ότι το προϊόν που επιλέγουν μέσω φωτογραφιών σ’ ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι σίγουρα αυτό που ψάχνουν και τέλος πρέπει να διαβάσουν του όρους χρήσης και αγοράς, όπως επίσης πότε θα παραλάβουν το προϊόν που παρήγγειλαν, τη διαθεσιμότητα, το κόστος μεταφορικών και την πολιτική ακύρωσης. 

Θα πρέπει να βεβαιωθούν ακόμα ότι η σελίδα πληρωμής του καταστήματος χρησιμοποιεί τεχνολογία κρυπτογράφησης SSL (Secure Sockets Layer) και να διαβάσουν την πολιτική του καταστήματος για τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων, και συγκεκριμένα, ποιες πληροφορίες αποθηκεύονται κατά την ηλεκτρονική συναλλαγή και πώς χρησιμοποιούνται.

 

Πηγή: star.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.