Επικαιροτητα

Έληξε η κατάληψη στο 3ο Λύκειο Τρίπολης

Την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, έληξε η κατάληψη του Τρίτου Γενικού Λυκείου της Τρίπολης, η οποία είχε ξεκινήσει στις 29 του ιδίου μήνα

Η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών κάλεσε τους καθηγητές να παραλάβουν το κτίριο στις 11:00, ολοκληρώνοντας έτσι μια διαδικασία που, σύμφωνα με τους μαθητές, αποτέλεσε μια συμβολική αντίδραση απέναντι στην πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με το λεγόμενο "Μακεδονικό" ζήτημα.

Kατά συνέπεια και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από τους αρμόδιους φορείς, κανένα σχολείο της Τρίπολης δεν τελεί υπό κατάληψη. Ωστόσο, είναι αρκετά τα σχολεία των οποίων οι μαθητές, την Πέμπτη και την Παρασκευή 29 και 30 Νοεμβρίου 2018 απείχαν από τα μαθήματα και πραγματοποίησαν μεμονωμένες πορείες διαμαρτυρίας κατά μήκος κεντρικών δρόμων της Τρίπολης.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί κανένα επεισόδιο άξιο αναφοράς ούτε κατά τη διάρκεια των μαθητικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, ούτε εντός των σχολικών μονάδων.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.