Επικαιροτητα

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Φόβος για εξέγερση σε φυλακές

Δυο μαχαίρια εντοπίστηκαν σε κοινόχρηστο χώρο στην Β' Πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος - Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανησυχούν ότι υπάρχει κίνδυνος για γενικευμένη εξέγερση λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης στις συγκεκριμένες φυλακές...

 

 

Καθημερινό φαινόμενο αποτελεί πια στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα ο εντοπισμός αιχμηρών αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν θάνατο. Άλλα δυο μαχαίρια εντοπίστηκαν σε κοινόχρηστο χώρο στην Β' Πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος.

 

Πρόκειται για λάμες μήκους 0,27 και 0,25 εκατοστών, που ανακάλυψαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε ένα σημείο στο προαύλιο και η διοίκηση των φυλακών τα παρέδωσε στην Αστυνομία που διενεργεί προανάκριση. Μόλις πριν από δυο εβδομάδες, είχαν βρεθεί τρία αυτοσχέδια μαχαίρια στο κελί ενός 34χρονου που κρατείται για σωρεία κλοπών. Ο ίδιος αποκάλυψε τότε, ότι τα είχε κατασκευάσει με μεταλλικά αντικείμενα από το κρεβάτι του!

 

Πολλοί κρατούμενοι είναι οπλισμένοι με αυτοσχέδια μαχαίρια και λιμαρισμένα σίδερα και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι φοβούνται ότι, εκτός από ένα πιθανό ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα στα κελιά, υπάρχει κίνδυνος και για γενικευμένη εξέγερση λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης στις συγκεκριμένες φυλακές. Μάλιστα, ζητούν να καταργηθεί μία από τις τέσσερις πτέρυγες, ώστε να είναι πιο εύκολη η εποπτεία των υπολοίπων.

 

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.