Επικαιροτητα

Eναρξη εργασιών συντήρησης στην Πατρών - Πύργου

Μέσα στο Δεκέμβριο ξεκινούν τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου καθώς την περασμένη Πέμπτη, υπεγράφη στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 5 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

"Είναι μια εκτεταμένη παρέμβαση που θα βελτιώσει την ασφάλεια του δρόμουκαι θα βοηθήσει ώστε ν’ αντιμετωπιστούν προβλήματα σε σημεία που έχουν ήδη εντοπιστεί και καταγραφεί" ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι "ότι για την Περιφέρεια ο μεγάλος στόχος είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση της ανακατασκευής του αυτοκινητόδρομου. Εκεί εστιάζουμε όλες μας τις διεκδικήσεις, όλες τις πιέσεις μας, ώστε να πάψει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας να είναι αποκομμένη από ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο".

Το έργο "Συντήρηση –Αποκατάσταση και Άρση της Επικινδυνότηταςτης εθνικής οδού Πατρών - Πύργου" αφορά παρεμβάσεις σε δεκάδες σημεία τουδρόμου με βάρος στη βελτίωση του οδοστρώματος, αλλά και σε εργασίες ηλεκτροφωτισμού και σήμανσης, όπως επίσης και καθαρισμούς σε τάφρους,φρεάτια, αγωγούς κ.α.

"Σε όλο το μήκος του δρόμου επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες για τους οδηγούς. Η οδική ασφάλεια είναι προτεραιότητα", υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας, ο οποίος ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αλλά και έναρξη των εργασιών μέσα στις πρώτες δυο εβδομάδες του επόμενου μήνα.

Να σημειωθεί ότι σύμβαση που υπεγράφη προβλέπει ακόμα εργασίες πρασίνου σ’ όλο το μήκος της οδού, διαγραμμίσεις στα τμήματα που θα εκτελεστούν οι ασφαλτικές εργασίες και επαναδιαγραμμίσεις, καθώς και αποκαταστάσεις σε υφιστάμενα στηθαία. Οι εργασίες συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού που προβλέπονται αφορούν το σύνολο του δρόμου και σε μήκος 86 χιλιομέτρων.

 

ΠΗΓΗ: Tempo24.news

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.