Επικαιροτητα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: "Ανήθικο αυτό που κάνει ο Δήμος"

Διαμαρτυρία προς το Δήμο Τρίπολης – "Ανήθικο και αντιδεοντολογικό αυτό που κάνει ο Δήμος", αναφέρουν τα μέλη του συλλόγου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών...

 

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Αναστάσιο Κακλαμάνο, το Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, τον Aντιδήμαρχο Οικονομικών Σταμάτη Χαράλαμπο και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Καρώνη Γιώργο, απέστειλε ο σύλλογος ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Αρκαδίας.

 

Με την επιστολή – διαμαρτυρία αυτή τα μέλη τους συλλόγου παραπονούνται για τις διαδικασίες ανάθεσης ασφάλισης οχημάτων, κτιρίων, και λοιπών Δομών του Δήμου Τρίπολης.

 

"Ανήθικο και αντιδεοντολογικό επαγγελματικά", χαρακτηρίζουν μεταξύ άλλων το γεγονός της απευθείας ανάθεσης κτιρίων ή λοιπών δομών του Δήμου Τρίπολης, όπως έγινε στη Δ.Ε.Υ.Α.Τ., σε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή – συνάδελφο τους εκτός του Νομού Αρκαδίας και συγκεκριμένα στον Πειραιά.

 

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρουν στην επιστολή τους:

 

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, κύριε Δήμαρχε, κυρίες/κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

 

Ο Σύλλογος μας και το σύνολο των μελών που τον απαρτίζουν, δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Ως ελεύθεροι επαγγελματίες - ασφαλιστές βιώνουμε τον τελευταίο καιρό και εμείς το σύνολο των δυσμενών συνθηκών όπου έχει περιέλθει η χώρα. Αντιμετωπίζουμε αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω διαδικτυακών πωλήσεων(direct) και τραπεζικών πωλήσεων(bank insurance), με αποτέλεσμα τη μείωση του όγκου συναλλαγών και τη μείωση στον κύκλο εργασιών μας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες ολοένα μειώνουν το ποσοστό διαμεσολάβησης λόγω των περισσοτέρων καναλιών διανομής, τα οποία έχουν και λιγότερο κόστος ενώ είναι γνωστό ότι τα έξοδα αυξάνονται. Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι ότι ο κλάδος μας στην κυριολεξία κινδυνεύει και πολλά από τα μέλη του έχουν  πρόβλημα βιωσιμότητας.

 

 Θεωρούμε ανήθικο και αντιδεοντολογικό επαγγελματικά, το γεγονός της απευθείας ανάθεσης κτιρίων ή λοιπών δομών του Δήμου Τρίπολης, όπως έγινε στη Δ.Ε.Υ.Α.Τ., σε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή – συνάδελφο εκτός του Νομού Αρκαδίας και συγκεκριμένα στον Πειραιά.

 

 Η απόφαση αυτή (απευθείας ανάθεσης) που ο νόμος σας δίνει τη δυνατότητα να πράξετε και να υλοποιήσετε, αδικεί τον κλάδο μας και τα μέλη του Συλλόγου ως πολίτες του Δήμου Τρίπολης και ως επαγγελματίες. Καταλύει την βασική αρχή των ίσων ευκαιριών,  της ισοπολιτείας και το δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασίες διαγωνιστικές που αποτελούν θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας μας. 

 

 Όσον αφορά τον κλάδο μας, εδώ και πολλά χρόνια ακολουθείτε από τον Δήμο Τρίπολης δυστυχώς, “διαδικασίες” απευθείας ανάθεσης όπου εξακολουθούν μέχρι και σήμερα. 

Συγκεκριμένα:

• ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

• ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

• ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

 

ΓΙΑΤΙ;;;

 

Δεν αναζητούμε ποιοι είναι οι ελάχιστοι ασφαλιστές που έχουν πάρει τις απευθείας αναθέσεις εις βάρος των συναδέλφων τους,  αλλά κυρίως των συμπολιτών μας.

 

Παρακαλούμε για την δυνατότητα της ίσης ευκαιρίας. Είμαστε όλοι πολίτες αυτού του Δήμου. Εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας όπως αυτές απορρέουν ως επαγγελματίες, ως πολίτες, ως οικογενειάρχες, μέσω των τελών μας και των εισφορών μας στο Δήμο Τρίπολης.

 

Γιατί λοιπόν να δίνονται υπηρεσίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε συναδέλφους εκτός Νομού Αρκαδίας με τη διαδικασία απευθείας ανάθεσης και μην έχουμε όλοι μας την ίδια πληροφόρηση και ευκαιρία ενημέρωσης. Τέτοιες αποφάσεις απογοητεύουν και δημιουργούν υποψίες στο κοινωνικό σύνολο.

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ για την εμφανή αδικία του Συλλόγου μας και των μελών του, που επί πολλά έτη συνεχίζεται αυτό το προκλητικό καθεστώς των Απευθείας Αναθέσεων πάντοτε εις βάρος των συμπολιτών μας. 

 

Γνωρίζοντας τα πολλά έτη ενασχόλησή σας με την επιχειρηματικότητα και ως ελεύθερος επαγγελματίας παρακαλούμε όπως:

• Προχωρήσετε στην ΑΚΥΡΩΣΗ της συγκεκριμένης απόφασης .

• Μεριμνήσετε ούτως ώστε τέτοιες αποφάσεις να μην ξαναληφθούν.(ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ)

• Να μας δώσετε την δυνατότητα ως Σύλλογος να βοηθήσουμε τα μέλη μας που είναι και πολίτες αυτού του Δήμου.

• Να μας δώσετε την δυνατότητα να συνεργαστούμε μαζί σας προς το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών.

 

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.