Επικαιροτητα

Σχεδιασμός δρομολογίων αστικής συγκοινωνίας στην Τρίπολη

Στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της "ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε." μεταξύ της Διοίκησης και του Δημάρχου Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή αποφασίστηκε από κοινού η σύμπραξη στην οργάνωση και τον εκ νέου σχεδιασμό των δρομολογίων της Αστικής Συγκοινωνίας, στην Τρίπολη.

Ο Πρόεδρος της "ΚΤΕΛ Αρκαδίας Α.Ε." κ. Νίκος Κουτσόγιωργας στην εισήγησή του πρότεινε τη δημιουργία μιας Άρτιας Αστικής Συγκοινωνίας στην Τρίπολη. Να εκσυγχρονιστεί με νέα τεχνολογία και τεχνογνωσία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού τόσο της πόλης,όσο και των όμορων περιοχών - χωριών.

Τα άλλα μέλη της διοίκησης της ΚΤΕΛ Αρκαδίας κ.κ. Κώστας Βαρβατσούλης,Κώστας Μανδρώνης,Παντελής Γιαννακούρας και Αναστάσιος Μανωλόπουλος επεσήμαναν τα υφιστάμενα προβλήματα που υπάρχουν στις γραμμές των Αστικών δρομολογίων και στους χώρους στάσης του επιβατικού κοινού. Μάλιστα, ζήτησαν άμεσα τη στήριξη της Πολιτείας ώστε να παρέχουν στους Πολίτες οργανωμένες Αστικές διαδρομές, με παροχές εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού καθώς και νέες αναβαθμισμένες Στάσεις δρομολογίων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Αρκαδικής Πρωτεύουσας Δημήτρης Παυλής αναφέρθηκε στα ζητήματα που έχουν ανακύψει σε θέματα οδοποιίας και που θα αρχίσουν να επουλώνονται τεχνικά σε σύντομο διάστημα, μέσα από τον σχεδιασμό του Δήμου. Ενώ συμφώνησε να βρεθεί λύση στα υφιστάμενα προβλήματα της Τρίπολης που του επισήμαναν τα μέλη της διοίκησης και τους διαβεβαίωσε ότι με την διοίκηση της ΚΤΕΛ, επιβάλλεται η δημιουργία ενός οργανωμένου και σύγχρονου τρόπου επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών των Αστικών δρομολογίων της Τρίπολης.

Στη συνάντηση αυτή ήταν και ο γνωστός Συγκοινωνιολόγος κ. Περικλής Μεταξάς ο οποίος αναφέρθηκε με την σειρά του, τόσο στον ενδεικτικό έλεγχο που έκανε ο ίδιος στην πόλη της Τρίπολης,όσο και στις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους στάσης των λεωφορείων. Ενώ πρότεινε πώς να διαμορφωθούν οι χοροί αυτοί, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να αναμένει ο επιβάτης το λεωφορείο, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και με ακρίβεια στα δρομολόγια μέσω και της τηλεμετρίας κ.α..

Τέλος Διοίκηση ΚΤΕΛ Αρκαδίας και Δήμαρχος Τρίπολης αποφάσισαν στην ''σύνταξη προγραμματικής σύμβασης για σύμπραξη των δυνάμεων τους και την συγκοινωνιακή αναβάθμιση,στους περιαστικούς ιστούς - εντός και εκτός, από την Πόλη. Με Αστικά δρομολόγια σύγχρονα και με νέες τεχνολογίες''.

Γραφείο Τύπου & ΜΜΕ ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.